SVÁJCBAN KÉPVISELIK A MISKOLCI EGYETEMET Európai Egyetemek Tájékozódási Futó Bajnokságán

SVÁJCBAN KÉPVISELIK A MISKOLCI EGYETEMET

2023. augusztus 26.

Hárman képviselik a Miskolci Egyetemet az augusztus 24-27. között a svájci St. Gallen városában megrendezendő Európai Egyetemek Tájékozódási Futó Bajnokságán, melyen 16 ország, 64 felsőoktatási intézményéből érkeznek hallgatók.

A Miskolci Egyetem színeiben Bárány Tamás és Jacsó Barnabás próbál szerencsét, akiket a sportág kiváló képviselője, Tugyi Levente, a GÉIK doktorandusza kísért el az alpoki országba.

Ausztria, Csehország, Észtország, Finnország, Írország, Izrael, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Spanyolország, Svájc, Törökország, Ukrajna sportolói először pénteken, a sprint versenyszám selejtezőiben, majd döntőiben mérik össze tudásukat. Figyelemre méltó, hogy 10 cseh és 8-8 magyar és svájci egyetem képviselteti magát a nagyszabású kontinentális tájfutó rendezvényen.

„Pénteken St. Gallen történelmi belvárosa, valamint annak környezete, majd szombaton, a középtávú versenyen a tipikus svájci terep várja a versenyzőket” – tájékoztatott Tugyi Levente. „Az erdő sokoldalúsága miatt technikailag és fizikailag is kihívást jelent majd, elég csak a sűrű fenyvesekre és szedres aljnövényzetre gondolni. Az esemény záró versenye, a sprintváltó vasárnap lesz. Itt a két fős váltók (női, férfi, vegyes) minden tagjának kétszer kell futnia. Tamás és Barnabás kvalitásai alapján ebben a számban dobogós helyezésre is esélyünk lehet” – tette hozzá.