Putyin részvétét fejezte ki

Vlagyimir Putyin elnök a Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin és kilenc másik személy halálát okozó repülőgép-szerencsétlenséggel kapcsolatban részvétét fejezte ki az áldozatok családjának – írja a Sky News.

Az orosz elnök azt mondta, hogy Prigozsin szerdán tért vissza Afrikából Oroszországba, és találkozott „néhány tisztviselővel”, de nem részletezte, hogy kikkel.

Az elnök a továbbiakban úgy jellemezte Prigozsint, mint tehetséges üzletembert, akit az 1990-es évek óta ismert.

„Nehéz sorsú ember volt, súlyos hibákat követett el életében”

mondta Putyin a televízióban is közvetített beszédében. Azt is mondta, hogy Oroszország meg fogja vizsgálni, hogy mit mondanak a nyomozók a balesettel kapcsolatban, de az incidenssel kapcsolatos szakvélemény időbe telik.

„Ez mindig tragédia. Ha valóban ott voltak a Wagner-csoport alkalmazottai a fedélzeten, ahogy azt az előzetes hírek mondják, akkor szeretném megjegyezni, hogy ezek az emberek jelentősen hozzájárultak közös ügyünkhöz, az ukrajnai náci rezsim elleni küzdelemhez” – mondta az orosz elnök a többi áldozatról.

Ez az első, hogy Putyin bármilyen módon nyilatkozott a korábbi Wagner-vezér haláláról. Részvétnyilvánítása 24 órával azután jött, hogy a repülőgép lezuhant Moszkvától északra.

 

telex.hu