EZÜSTÉRMET SZERZETT A MISKOLCI FÖLDES GIMNÁZIUM DIÁKJA A KÖZÉP-EURÓPAI INFORMATIKAI DIÁKOLIMPIÁN
A négytagú magyar csapat két ezüstérmet szerzett a Közép-európai Informatikai Diákolimpián (CEOI), a németországi Magdeburgban – közölte a Neumann Társaság hétfőn az MTI-vel.

Az informatikai versenyen a közép-európai régió és a vendégországok mintegy ötven diákja mérte össze tudását fejlett algoritmikus gondolkodással megoldható feladatokban.

Magyarország mellett Horvátország, a Cseh Köztársaság, Németország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, illetve három vendégország, Izrael, Svájc és Ukrajna csapata vett részt a diákolimpián.

A CEOI 2023-on elért pontszáma alapján ezüstérmet kapott Molnár István Ádám, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium és Tarján Bernát, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium diákja, a középmezőnyben végzett Czanik Pál, a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és Fülöp Máté, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója.

A magyar delegáció csapatvezetője Erdősné Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke, helyettese Bende Imre, az ELTE IK oktatója volt. A diákok a Neumann Társaság tehetséggondozási programjában készültek fel a versenyre, az ELTE Informatikai Karával szoros közreműködésben, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával – áll a közleményben.

Erdősné Németh Ágnes kiemelte, a CEOI szokásosan felkészülési verseny a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára (IOI), amely augusztus 28-ától szeptember 4-éig lesz Szegeden. Az eredmények bíztatók, az IOI-n a magdeburgi versenyen induló diákok is részt vesznek a nyolcfős magyar csapat tagjaiként.

A Neumann Társaság kitért arra is, hogy zajlik a #neumann120 emlékév, amelynek kapcsán külön honlapot indítottak, minden fontos információ megtalálható rajta az emlékévrő