Szanyi Tibor. Gulyás Márton, menj te a büdös pixsába!

 

Drága Gulyás Márton!

Azért e fenti megszólítás, mert minden kártevő sokba fáj a magyar a társadalomnak, de a látszólagos ellenzéki oldalon minden bizonnyal te vagy a legtöbbe kerülő, azaz a legdrágább. 

Levelünk oka pedig az, hogy a minap észleltük, miszerint a szabad gender-választás jegyében baloldali aktivistának tekinted magad, holott az egész munkásságodra rányomja a bélyegét az ál-újságírói bántalmazás, továbbá a szélsőségesen neoliberális karakter, ami nem kis mértékben szerkesztőtársaidnak is elemi sajátja. 

Két baloldali szervezet, vagyis az Igen Mozgalom és a Magyar Szolidaritás Mozgalom vezetőiként  mindenekelőtt leszögezzük, hogy csak a nagyon műveletlen közegekben tudod eladni magad baloldali aktivistának, amit az az egyszerű tény is megalapoz, hogy a Soros György nagyívű támogatásainak sunyi elfogadása eleve kizárja a baloldaliságnak még csak a gyanúját is. 

Baloldali közéleti munkásokként természetesen elismerjük a liberális/neoliberális gondolatok, mozgalmak relevanciáját, azonban kényesek vagyunk az olyan intellektuális merényletekre, amelyeket te is sorozatosan elkövetsz azzal, hogy hetykén baloldalinak nevezed magad, majd ugyanezen lendülettel és aljasul másokat bántalmazol. E kettő együtt ugyanis nem létezik.

Ha a legrosszabb értelmében vett ultra liberális lényeged sötétségében tekintünk rád, akkor persze minden érthetőbbé válik. Semmi kedvünk végig elemezni az ún. munkásságodat, de széles körben emlékezetes, ahogy Fekete-Győr Andrást, Tóth Csabát és legutóbb Kőszeg Ferencet gyaláztad meg, interjúnak álcázva a gonoszságaidat. Ezekben a produkciókban a végtelenségig és céltudatosan leegyszerűsített kérdéseiddel olyan pontokra tapostál rá, amelyeknek – a mértani  értelmezésükkel ellentétben – nagyon is van kiterjedésük, s mi több, még ezernyi árnyalatuk is.

Mi a szerencsésebbek közé tartozunk, mert korábban nem dőltünk be a sok órásra tervezett, azaz eleve lefárasztó szándékú interjú-kísérleteidnek, amelyekből te a tetszésed szerinti szerkesztnényeket akartál faragni. Egy alkalommal a hazugságaidra is rápirítottunk, majd amikor kíváncsiságból mi jelentkeztünk nálad, hogy lenne kedvünk a műsorodban szerepelni, akkor írásba adtad, hogy “soha”. 

Akik viszont pechjükre belesétáltak az általad kitervelt csapdákba, azokból te rendre idiótát akartál csinálni. Az emberi méltóság szintjén ezt aligha érdemli meg bárki is, de a kártékonyságodat fémjelzi, hogy te előszeretettel az ellenzéki szereplők gyalázgatásával éled ki a hajlamaidat. 

Aktív politikusok esetében persze azt mondjuk, hogy védjék meg magukat, ha tudják, bár így is unfair szinte minden megközelítésed. Most azonban egy nagy tekintélyű, nagy múltú és elképesztő mennyiségű tapasztalattal rendelkező, jó értelemben vett liberális ikont sikerült bántalmaznod, aki egy komplex világkép bázisán gondolt volna veled beszélgetni. 

Noha Kőszeg Ferenc nem elvtársunk, az emberi szolidaritás és a magyar társadalom jóérzésű hányada nevében kikérjük magunknak azt a disznóság sorozatot, amit rá zúdítottál. Kőszeg Ferenc már csak a kora okán is végigélhette jó pár gondolati hullám keletkezését és átalakulását, s mint ilyen, nyilvánvalóan dinamikusabb felfogásban nyilatkozott neked, mint amennyit a te egydimenziós doktrínáid kezelni tudnának

Feltételezzük, hogy jelen üzenetünk olvasói nem feltétlenül ismerik a tárgyalt részleteket, ezért hadd szorítkozzunk arra, hogy szerkesztői vonalvezetésed potenciális bűnök keresésére van kihegyezve, emberszemléleted döntően a derékmagasságban elhelyezkedő tesztrészek és testnyílások mátrixában ficánkol, és a Gyuribá’ milliói nélkül meglehetősen életképtelen műsoraidból a mai klikk-kapitalizmus undorító meglovagolásával próbálsz jó sok pénzt kitermelni. 

Sokat gondolkodtunk, hogy nyílt üzenetünk zárásaként milyen megoldást vázoljunk fel számodra? Nos, egy egyszerű mondat összes lehetséges tartalmi árnyalatát ideképzelve azt szeretnénk, hogy menj a büdös picsába!

Szanyi Tibor

Székely Sándor

Fotó: Archív