Mumia Szentistvánban. Sejtették, hogy baj van

 Sejtették, hogy baj van a lánnyal, mégsem történt semmi

Két évig élt anyja mumifikálódott holttestével egy szentistváni asszony, akit jelenleg pszichiátrián kezelnek. Megrázta a falu közösségét, hogy ennyi időn át nem lépett senki.

Sokk alatt a borsodi falu: sejtették, hogy baj van a lánnyal, mégsem történt semmi
Itt lakott az idős asszony a lányával. A szomszédok szerint jelezte a bajt, hogy a lány egyre jobban elhanyagolta a házat

| Fotó:

Zagyi Tibor

| Forrás:

Népszava

– Sétáltak. Naponta többször is megfordultak a faluban, kart karba öltve. Aztán elmaradtak a közös séták, de a fiatalabb, hatvan körüli asszony egyedül is járkált az utcákon, az anyja kabátjában. Láttuk, hogy télen is nyitva a szobaablak, de arra gondoltunk, biztosan nem laknak abban a helyiségben, így ott tárolják az élelmiszert. Tavasszal felsarjadzott a fű, a kapuhoz alig lehetett bemenni, nem nyírták. A mamát továbbra sem láttuk, a lánya meg csak soványabb és soványabb lett. Korábban már szóltunk a polgármesternek, aki a patikában dolgozik főállásban, de nem jött ki senki. Aztán végül valamelyik utcabeli beszólt a hivatalba, hogy az ÁNTSZ-nek fog levelet írni, ha nem néz rá valaki a mamára. Akkor jött ki a falugondnok, átmászott a kerítésen, bement a házba, és ott találta az ágy mellett a mama mumifikálódott holttestét. A lánya meg a rendőröknek azt mondta, két éve mélyaltatásban van, nem halt meg. Talán megzavarodott szegény. Nem bírta elviselni, hogy meghalt az anyja, akinek ráadásul a nyugdíjából éltek addig ketten.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei matyó faluban, a 2300 lelkes Szentistvánon az Arany János utcában mesélte ezt az egyik ott lakó, aki a nevét nem árulta el, mondván, kis település ez, nem akar magának bajt. A 34-es szám alatt élt a nyolcvan év körüli asszony az ötvenes évei végén járó lányával, s itt történt a tragédia is, amiről az RTL adott hírt.

Halott anyjával élt együtt két évig egy szentistváni nő

A faluban azt mondta, hogy anyja mélyaltatásban van.

Az eset megrázta a kis közösséget. Egy faluban, ahol szinte mindenki ismeri a másikat, a jelenlegi vizsgálatok szerint eltelt úgy két év, hogy egy idős asszony hiánya nem tűnt fel senkinek, illetve amikor jelezték ezt a hivatalnak, nem történt intézkedés. A fiatalabb nő, aki alighanem mentális betegségben szenvedett, és információink szerinte jelenleg is az egri kórház pszichiátriai osztályán kezelik, szintén nem kapott segítséget a közösségtől.https://nepszava.hu/3205306_szentistvan-anya-lanya-mumia-sokk-riport