Vezetett, ziccere is volt és emberelőnybe is került a Diósgyőr, de végül csak egy pontot zsebelt be az NB1 harmadik fordulójában.

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott döntetlent a Paks ellen – tudósított a szombati mérkőzésről a klub honlapja.

Mint írják, az első félidőben, konkrétan a 15. percben Bright Edomwonyi erős fejesével a jól játszó DVTK szerzett vezetést, amit némileg váratlanul Könyves Norbert egyenlített ki a 28. percben.

A szünet után is ment előre a DVTK, Lukács Dániel ziccerbe is került, de amit már számtalanszor értékesített, az most kimaradt. A hajrában már létszámelőnyben játszott a Diósgyőr, de nem sikerült gólra váltani a maradék néhány percben.

Ezzel maradt az 1-1-es végeredmény, így a DVTK három forduló után egy-egy vereséggel, győzelemmel és döntetlennel, azaz 4 ponttal áll az NB1-ben, amivel szombat este a második helyet foglalta el a tabellán, de néhány mérkőzés még hátra van a hétvégén.

“Jól kezdtük a mérkőzést, irányítottunk a játékot, domináltunk, gólt is szereztünk” – kezdte értékelését Kuznyecov Szergej vezetőedző. “Aztán érthetetlen módon megengedtük az ellenfélnek, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe. Átvették a középpályán az irányítást, agresszívebben játszottak, és pontosabban passzoltak, mi pedig rossz döntéseket hoztunk a pályán, de az is látszott, hogy az ellenfél jó csapat, akik a múlt évben az 5. helyen végeztek.”

“A szünetben megmutattuk a csapatnak a hibákat, és azt is, hogyan lehet kijavítani, ami nagyjából sikerült is, mert a második félidőben többet volt nálunk a labda. Jobban nyomtunk, többet próbáltunk támadásokat vezetni, de megint hiányoltam a pontos és jó döntéseket a végén, bár így is alakítottunk ki helyzeteket, és a második félidő alapján közelebb álltunk a győzelemhez. Reménykedtem, hogy a kiállítás után jobban be tudjuk nyomni az ellenfelet, és meg tudjuk szerezni a győztes gólt, ami sajnos nem sikerült.”

“A mai mérkőzésen sok alapanyagot kaptunk, amit alaposan ki kell elemezni, de az biztos, hogy sokat kell még fejlődni, hogy a következő mérkőzésen még jobbak legyünk. A csapat hozzáállásával nem volt gond, a szurkolók is az elsőtől az utolsó pillanatig támogattak, mindenki nagyon akarta a győzelmet, sajnos nem jött össze. Hosszú távon minden pont aranyat ér, de a mai mérkőzéssel mégsem vagyok elégedett, hiszen nagyon szerettük volna megszerezni az első hazai győzelmet.”

Forrás és fotó: DVTK