Vitézy Dávid tanácsai. A napi összeg nagyjából annyi, amennyit a miniszterelnök keres és amennyit egy ápolónő vagy egy tanár egy hónap alatt se visz haza. „A miskolciaknak ez biztosan megéri…

Miskolc ellenzéki vezetésének megéri, hogy napi 250 ezer forintot fizessen Vitézy Dávid tanácsaiért

Egy 17 napos megbízásról van szó összesen 4,25 millió forint értékben.

Miskolc ellenzéki vezetésének megéri, hogy napi 250 ezer forintot fizessen Vitézy Dávid tanácsaiért

Fotó:

Pavel Bogolepov

| Forrás:

Népszava

Napi nettó 250 ezer forintért dolgozik Miskolcnak Vitézy Dávid cége – írja egy Facebook-posztban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) az Északhírnök által közölt szerződésrészletre hivatkozva.

E szerint egy 17 nap alatt elvégzett feladatról volt szó összesen nettó 4,25 millió forint értékben. Vitézy Dávid arra ad tanácsokat, hogyan lehetne javítani a városi tömegközlekedést.

Az egyesület megjegyzi, hogy a napi összeg nagyjából annyi, amennyit a miniszterelnök keres és amennyit egy ápolónő vagy egy tanár egy hónap alatt se visz haza. „A miskolciaknak ez biztosan megéri… különösen, hogy a tanácsadó láthatóan inkább az őt pozícióban követő állami vezetők vegzálásával foglalkozik és nem a miskolciakért dolgozik” – fűzte hozzá a VEKE.

Ami pedig az „állami vezetők vegzálását” kitételt illeti: vasárnap mi is hírt adtunk róla, hogy a nyílt színen bírálja egymást a jelenlegi és a korábbi közlekedési államtitkár. Vitézy Dávid pénteken tételesen bírálta a vasúti mellékvonalak megszüntetését. Nagy Bálint minderre úgy reagált, hogy elődjének minden bizonnyal megártott a meleg és különben is, nekik az utasok az elsők.