Napi Veres-Napi Gáti. Csoda történt, talán lourdes-i vizet ivott valaki a miskolci városházán, megjött az első válasz!

Tisztelt Veres Úr!

Ha olykor elolvasná, hogy mit ír alá, megdöbbenne, mennyi ostobaságot lehet egyetlen A4 méretű oldalon összehordani. Talán még arra is ingerenciát kapna, hogy az értelmi  szerzővel még aznap gazdagítsa a munkanélküliek táborát, nagy szívességet tenne vele a városnak.

Bár sajnos az sem kizárt, hogy életmű díjjal + libamájas vacsorával honorálná a tudatlanságát, hisz maga az a személy, aki miatt mostanság inkább restellem, hogy a Földesbe jártam, semmint büszke lennék rá.

Kapott már vagy három tucat, a slepp szellemi nívóját demonstráló fotót, mire közel egyhavi kemény töprengést követően úgy vélte egy IQ-bajnoka, hogy talált egyetlen vézna fogást rajtam, és összehordott tücsköt meg bogarat. Maga meg aláírta. Nehéz megítélni, mi a nagyobb égés, ha olvasatlanul, vagy miután elolvasta.

Nem akartam csőbe húzni azt a szerencsétlen, aki a választ megszülte, csak a roller pingálást akartam kiemelni, ezért nincs a közeli képen a KRESZ tábla.

Amit firtattam, az pedig a következő volt: „a kérdés, hogy vicc vagy komoly, hogy a gyalog- és kerékpárúton roller parkolót kívánnak létesíteni?”

Az én hibám, hogy nem emeltem ki, miszerint OSZTATLAN gyalog- és kerékpárúton. Sajnos arra sem gondoltam, hogy a slepp nyilván nem tudja, hogy a rollert nem kötelező nanométer pontossággal a parkoló piktogramra helyezni. Sőt, a felfestés közelében akár tucatnyi roller is leparkolható. Az én bűnöm, hogy nem feltételeztem ennyi ostobaságot. Nos, ezúttal gondosabb leszek,  megpróbálok városházi szintre lemenni. A csatolt újabb fotón látható a közlekedési jelzőtábla (az a kerek kék színű valami), ami OSZTATLAN gyalog- és kerékpárutat jelöl. Tudja, ezt onnan is lehet tudni, hogy nincs a gyalogos és kerékpáros oldalt elválasztó sárga csík. Mégpedig nem azért nincs, mert lekopott pár hét alatt, ami egyébként miskolci specialitás, hanem mert soha nem is volt felfestve, nem is lehetett volna, mert az útburkolati jeleknek összhangban kell lenniük a jelzőtáblákkal.

 

Azaz, mivel NINCS gyalogos és kerékpáros oldal, ezért képtelenség a válaszban leírt sületlenség, hogy a roller parkoló a gyalogosok térfelén van kijelölve. De ha még igaz lenne (matematikai képzettséggel rendelkezőknek azt írnám, hogy feltéve, de meg nem engedve) ez a baromság, akkor sem lenne igaz, mert a rollert oda lehetne parkolni akár a kerékpáros térfélre is. Mondom, ha lenne ilyen, de NINCS.

Hogy az olvasók is képet kapjanak, kikkel veszi körbe magát, néhány veretes gondolatot megosztok velük a maga által aláírt válaszlevélből.

„Alapvető elvárás volt, hogy bizonyos közlekedési útvonalakon a járműről leszálló utas a megállótól az otthonához vezető utat rolleren meg tudja tenni.

Pósalaki úr szavaival élve ugorjunk, azaz felejtsük el, hogy éppen azzal (is) akartak kérkedni, miszerint a roller szépségtapasz lehet a lezüllesztett tömegközlekedés halálos sebeire. Képzelje, ez a kifogásolt helyszín se nem buszmegálló, se nem lakóhely. Ez egy osztatlan (MONDOM OSZTATLAN) gyalog- és kerékpárút.

Vessük inkább tekintetünket a legfényesebben ragyogó gyöngyszemre: „A TIER rollerei 25, vagy az alatti legnagyobb sebességgel képesek közlekedni, tehát lassabban, mint egy kerékpáros. Ebből kifolyólag a gyalog- és kerékpárút gyalogos-forgalmi részén (és nem a kerékpárúton) Hot-Spot kijelölés életszerű, a gyalogosok veszélyeztetése nélküli, biztonságos és a felhasználói élmény megfelelő kiaknázására alkalmas.”
Emberét tanácsolja más pályára, humoristaként úgy ívelne a város egén, mint egy üstökös. Egy kerékpáros is képes lassabban közlekedni, sőt sok kerékpáros nem is képes átlépni a 25 nemtudommit (km/h sebességet?). A sárga elválasztó csík azonban nem ebből kifolyólag nincs a szóban forgó helyszínen, hanem mert az egy OSZTATLAN gyalog- és kerékpárút, amelynek eredendően NINCS, nem létezik, nem is lehet gyalogos-forgalmi része. A kijelölés tehát életszerűtlen, és nem abból „kifolyólag”, amit emberünk összehord, mert képzelje, parkolás közben minden jármű (roller, kerékpár, autó, kamion, mozdony, stb.) NULLA km/h sebességgel „halad”  . Egyébként bemutatná nekünk, hogy egy parkoló roller hogyan képes egy gyalogost veszélyeztetni? Továbbá hogy mekkora felhasználói élményt nyújt, ha egy roller egy nem létező gyalogos-forgalmi része parkol? És akkor a kiaknázáról még szót sem ejtettünk! Még a végén életszerű háborús hangulatom támad. Tudja, kedves Veres Úr, lehet, hogy a frakcióban ez a szöveg „életszerű”, sőt „felhasználói élményt” is nyújt, bár erős a gyanúm, hogy csak a zsebpénz miatt.
Támadt viszont egy ötletem, olvastassa el a maga által aláírt válaszlevelet a közlekedés professzorával, Badány alpollal. Hátha neki élményt nyújt a járda ilyetén újszerű kiaknázása. Esetleg lehetne még kiülős kocsmát is telepíteni ugyanoda, és persze a sörszállítók parkolását is engedélyezni az osztatlan gyalog- és kerékpárúton. Feltétlenül mutassa meg a levelet a pizzák IQ-königjének is.

Ha ismétlésekbe botlik olvasás közben, akkor vegye figyelembe, hogy az kizárólag Önök miatt van, mert tapasztalatom szerint sokszori tájékoztatás ellenére sem képes az életmű díjas slepp felfogni, mit jelent az, hogy egy burkolat nem alkalmas járművek közlekedésére, és konokul engedélyezi a piaszállítók napi szintű behajtását és kártevését arra alkalmatlan útfelületekre, amelyek javítása aztán komoly összegekbe kerül a városnak. Mert erre mindig akad pénz, hisz elsők a kocsmák, másodikak a kocsmák, sőt a dobogó harmadik fokán is a kocsmák állnak, tudja azok a Hot-spot létesítmények, amelyek szintén felhasználói élményt nyújtanak, mert jóval lassabban haladnak, mint 25 izé. És akkor a „kiaknázásról” meg az „életszerűségről” még szót sem ejtettünk. 🙂 Talán a válaszadó túl sokat tanulmányozta ezeket a gyalogosokat nem veszélyeztető létesítményeket. És biztosan nem libamájat fogyasztott. „Ebből kifolyólag” szülhette ezt a remekművet.
Mottó: Sok van, mi határtalan, de az emberi ostobaságnál semmi sem határtalanabb.