Angyalföldi gyilkosság: kormányzati szervnél dolgozott az elkövető, de néhány hónapja kirúgták

Korábban egy kormányzati szervnél dolgozott, de néhány hónappal ezelőtt megszüntették a munkaviszonyát T. Róbertnek, aki július 13-án Angyalföldön meggyilkolta barátnőjét – írja a Blikk a férfi ügyvédjére hivatkozva. T. Róbert a kirúgása miatt zilált állapotban volt, pénzhiánnyal küszködött, hitele is volt, és ismerőseinek is tartozott. Hiába keresett munkát, nem talált, de albérletét azért fenntartotta.

Az ügyvéd szerint T. Róbert és az áldozat között a gyilkosság előtt felmerült, hogy szakítsanak. Ennek a részleteit viszont nem árulta el, mert az a gyilkosság minősítését is befolyásolhatja. Elképzelhető, hogy a bíróság végül előre megfontolt, vagy aljas indokból elkövetett emberölésnek minősíti az esetet, ha ez így lesz, akkor T. Róbert életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Az ügyvéd szerint T. Róbert mindig is szerette körbe zárni barátnőit, és igyekezett minél több időt kettesben eltölteni. A férfi beismerte tettét, de azt még nem tudni, pontosan milyen indokból ölhette meg a párját.

Az angyalföldi gyilkosság

Ötnapos hajtóvadászat után fogta el a rendőrség azt a férfit, akit emberölés gyanújával köröztek, miután múlt csütörtök éjjel holtan találtak egy 27 éves nőt egy XIII. kerületi, Véső utcai lakásban. Az angyalföldi gyilkosság miatt elrendelt nyomozás során elfogatóparancsot adtak ki, majd kedden el is fogták a 35 éves T. Róbertet a III. kerületben.

Az angyalföldi lakásban holtan talált nő és a 35 éves férfi egy társkereső alkalmazáson keresztül ismerkedett meg, a Blikk korábban azt írta, hogy a gyilkosság gyanúsítottja nemcsak kikapcsolta a telefonját, hanem össze is törhette, akárcsak a SIM-kártyát. Az eset óta egyszer merült fel, hogy valaki a lakás környékén figyelt fel rá, de azóta senki nem jelezte a rendőrségen, hogy látta volna.

Az áldozat ismerősei a lapnak azt mondták, hogy a nő fél éve költözött haza Olaszországból, és a beszámolói alapján úgy tűnt, hogy a férfi féltékeny típus volt. A rendőrség is úgy tudja, hogy ugyan csendes típusnak tartották az ismerősei, de a barátnőit birtokolni akarta.