Skip to content

Miskolc. Teljesen rendben volt Pakuszáék Pride ellenes akciója

Miskolc. Teljesen rendben volt Pakuszáék Pride ellenes akciója

Megkérdeztük a  Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Magyarország legaktívabb jogvédő szervezetétől, mennyire volt szabályos a miskolci rendőrség intézkedése, hogy felállított két embert egy a belvárosban található padról, ahol a  MI Hazánk akciózott a Pride ellen.

A rendőrség közleményéből kiindulva, a pad letakarása egy eleme volt az előre egyeztetett gyűlésnek. Ezt a résztevékenységet akadályozta a jelenlévő, ami indokolhatja azt, hogy felszólítsák a távozásra. Más kérdés, hogy egyébként a gyűlésről nem lehetne őt elküldeni, tehát önmagában a gyűlésen való jelenléte nem minősülhet akadályozásnak. Mivel a padnak itt többletszerepe volt, így megállja a helyét a rendőrség fellépése is. 

Üdvözlettel, 
Kunos Zsuzsanna
TASZ

Korábban írtuk

Miskolc. A show-t kis híján ellopta egy mozdony szőke, “picxa ” ruhát viselő aktivista, meg egy ijesztő külsejű tetovált fickó

Miskolc. A show-t kis híján ellopta egy mozdony szőke, “picxa ” ruhát viselő aktivista, meg egy ijesztő külsejű tetovált fickó

 

Egy radikális párttól elvárható lett volna, hogy az Európa téren  található  padot lefestik, vagy leflexelik, de ehelyett csak letakarták és ártatlan arccal somolyogtak. Libsizés nem volt.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, hogy országosan is egyre nagyobb teret hódít az LMBTQ mozgalom, és szerintük a szivárvány szimbóluma nem való a közterületekre.      

A párt szerint egy színesre festett pad is jele a terjedő LMBTQ propagandának,

Az ominózus közterületi padon két személy ült, az egyik Pirityi Attila építész, akiket a rendőrök felállítottak, majd igazoltattak, arra hivatkozva, hogy a padot előzőleg a rendezvény idejére lefoglalták.

A show-t kis híján ellopta egy mozdony szőke, “picxa ” ruhát viselő aktivista, meg egy ijesztő külsejű tetovált fickó, mert mindenki rájuk figyelt  Pakusza helyett.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük