Cigányok. Nem élhetnek BMW nélkül
Ez kérem egy “Sport” kivitelű BMW a MAGYAR FALU PROGRAM 7 milliójából, hogy a rosseb egye meg! A Fidesz szerint pont erre a sport BMW-re volt szüksége Karancslapujtő romáinak. Persze nem nekik, hanem a helyiek szerint annak az egyénnek, aki a választásokon a roma szavazók szállítja a Fidesznek.
Erre persze nincs bizonyíték, de az tény: a Magyar Falu Program honlapja szerint Karancslapujtőn egy „Gerigari Romákért Egyesület” kapott 7 milliót autóvásárlásra. A civil szervezet beszámolói szerint az egyesületet 2020 elején alapították, abban az évben 1000 (ezer) forint bevétele volt. 2021-ben viszont beütött a jóság, már 7 millióból tudtak gazdálkodni. Pont abból a 7 millióból, amit a „Magyar Falu Program” gúnynevű pénzszóró géptől autóvásárlásra kaptak. És amiből kijött egy ezüstszürke, használt, sprt kivitelű BMW. Mert előre megy , nem hátra, ugye..
A Magyar Falu Program döntéshozatali mechanizmusáról nem sokat tudunk, de el lehet képzelni a fentiek alapján, hogy leginkább fidesznek kampányoló kamu szervezetek kifizető helyéről van szó.Érdemes böngészni pl ezt a táblázatot (ez az összes projektnek csak egy kis szelete). Az igazsághoz tartozik , hogy néhány olyan nevet is találtam, ahol tudom, hogy valódi munkát végző egyesületről van szó. Ők minden bizonnyal hasznos dologra fordítják a pénzt. De hogy ez a BMW nem ilyen, az biztos.
Az összes reakció:

104