A Labancz Anna-ügy nagy esély Miskolcnak…

Film készül a miskolci Labancz Anna-gyilkosságról

A rangos Ex Oriente Film beválogatta az öt meghívott projekt közé a „Labancz Anna gyilkosai” című magyar sorozattervet, amely lehetőséget ad az alkotóknak, hogy nemzetközi szinten fejlesszék a projektet.
A sorozatterv a miskolci Labancz Anna-ügy rejtélyén kívül számos egyéb kérdést és témát is felvet a szocialista Magyarország viszonyairól, ma is aktuális társadalmi és gender kérdésekről, és az ügyben érintettek máig ható személyes drámáiról. Az alkotók célja, hogy a személyes történetek biztonsággal szólaljanak meg, figyelve minden érintett személyes igazságára.

Nagyon szép nő volt Labancz Anna

A történethez szorosan hozzátartozik a szocialista blokk Magyarországának társadalomrajza, a vidéki ipari nagyváros Miskolc világa, kultikus helyszínei, figurái, viszonyai, írják közleményükben az alkotók.

Nemzetközi workshopra hívták

A true crime sorozatterv meghívást kapott az Ex Oriente Film által szervezett mindhárom nemzetközi workshopra, amelynek végén a világ legnagyobb streaming szolgáltatói előtt mutatkozhat be a projekt. Ezzel lehetőség nyílhat arra, hogy a világszerte megismerjék Miskolc régi és új történetét, Magyarország első true crime dokumentumfilm sorozatában. 
A nemzetközi érdeklődésre is számot tartó dokumentumfilm-sorozat rendezője a miskolci születésű Dudás Balázs, aki 2015-ben végzett a Gothár Péter vezette filmrendező művész osztályban az SZFE-n. További stábtagok, producer: Potonyecz Fanni, line producer: Gyurin Zsuzsanna, szerkesztő: Villányi Dániel, operatőr: Kürti István, kreatív manager: Oláh József. A sorozatot a Hologram Film Kft. gyártja.

Számtalan cikk, könyv foglalkozott történetével
Forrás: Hologram Film Kft.