Miskolc. Bukott a milliomos magyar drogbanda, még bérgyilkost is felbérelt vezérük

Befejezte a miskolci rendőrség azzal a drogkereskedő bűnhálózattal kapcsolatos nyomozást, amiben összesen 13 személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A külföldről beszerzett, több mint kétmillió euró értékű kábítószert Soprontól Szegedig az ország különböző pontjain árusították. Az ügy iratait a napokban küldték meg a nyomozók a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségnek.

A miskolci nyomozók még 2020 végén kezdtek nyomozásba egy drogkereskedő csapattal szemben. Első körben 2021 januárjában két férfit, a kecskeméti F. Krisztiánt és a budapesti G. Károlyt fogták el, majd 2022 októberében három budapesti lakost, P. Csabát, V. Szabolcsot és H. Tamást. Később pedig még nyolc gyanúsítottat – közölte a rendőrség.

A nyomozás során kiderült, a csapat hierarchikus és konspirált módon működött. A tagok egymással egy titkosított platformon keresztül tartották a kapcsolatot. Ezen applikáción belül azonban nyíltan beszéltek egymással, teljes mértékben bízva annak titkosságában és a hatóságok előtti rejtve maradásában. A különböző típusú kábítószerekre – amiket Szerbiából, Ausztriából és Németországból hoztak Magyarországra – egymás között általában szlenggel utaltak.

A marihuánát kilogrammonként 2500, az amfetamint 1500, a kokaint 38 ezer euróért, míg az amfetaminolaj literenként 1900 euró volt. Ezeket a drogokat aztán később felütötték koffeinnel, glutaminnal vagy benzokainnal a minél nagyobb haszon érdekében. Így a külföldről behozott több mint 600 kilo droggal annak többszörösét tudta keresni az F. Krisztián által irányított bűnbanda.

A nála tartott kutatásnál a rendőrök jelentős mennyiségű kokaint, annak felütéséhez használt anyagokat, fóliázógépet és vákuumfóliákat, valamint egy éles, Mod 70 típusú pisztolyt is találtak, illetve több mint 13 millió forintot. A szervezetben alatta álló tagoktól is foglaltak le a nyomozók kábítószert, mobiltelefonokat, nagy értékű autót, illetve több mint egymillió forintot.

A közel egy évig hierarchikusan működött szervezet vezető pozíciójú tagjait kábítószer-kereskedelem, míg az alsóbb szinteken lévő embereket kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottént a nyomozók.

 

Ő, illetve három társa – P. Csaba, V. Szabolcs és H. Tamás – letartóztatásban várja ügye folytatását, míg G. Károly bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyben szereplő további nyolc gyanúsított szabadlábon védekezik.

Az ügy aktáit a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség részére továbbították a nyomozók vádemelési javaslattal. Így a bűnhálózat ügyében rövidesen ítélet születhet.

Fotók: police.hu