Kötelező bukósisak? Ez betehet a miskolci e-skírós álmoknak

AZ elektromos rollerek a jelenlegi jogszabályok szerint segédmotor-kerékpárnak minősülnek, ami azt is jelenti, hogy bukósisakban kellene rajtuk közlekedni és biztosítást is kellene kötni a járművekre. Ennek ellenére elég kevés olyan esetről hallani, hogy a rendőrök emiatt büntetnék az erollerezőket. Úgy tudjuk ennek az az oka, mert az új jogszabályt várják, amely nagyobb rendet tesz majd a kérdésben mint a közlekedők, mind a rendőrök számára.

Fotó: 20 években Amerikában

 Varga János rendőr alezredes, a vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője megerősítette, hogy folyamatban van egy kreszmódosítás, ami már a Parlament elé is kerülhet hamarosan és elfogadhatják. Ez már különbséget tesz kis teljesítményű és nagy teljesítményű elektromos rollerek között, így lesz, amelyik kerékpárnak és lesz amely segédmotor-kerékpárnak minősül majd.

Vannak veszélyeik

„Megvan a közlekedésben a helyük, szerepük, ahogy a veszélyeik is. Mivel gépi meghajtású közlekedési eszköznek számít, így el lehet vele követni az ittas járművezetés vétségét, vagy bűncselekményét, erre érdemes odafigyelni – hívta fel rá a figyelmet az alezredes.

boon.hu