Ellopták a pénzed? „Hanyag voltál és gondatlan” – itt a hivatalos válasz a Revolut-csalásokról

Fekete Emese
Fekete Emese

Ami józan ésszel napnál világosabb, és minden jóérzésű ember igazságérzetét sérti, az a Revolut és a litván bankfelügyelet oldaláról teljesen máshogy néz ki. Ellopott milliók és a visszaszerzésükért folytatott küzdelem története. Revolut-sztori 3.0.

Ígértük, hogy követjük és megosztjuk a fejleményeket abban az ügyben, ami azzal a kínos kérdéssel kezdődött, hogy hogy tűnhet el 800 ezer forint hat perc alatt a Revolutról. Azóta tudjuk, messze nem egyedi esetről van szó. A Revolutot nem sikerült megszólaltatnunk az ügyben, de azt tudjuk, hogy a hagyományos bankok szerint 99 százalékban adathalászat és sokszor az ügyfelek figyelmetlensége áll a hasonló visszaélések mögött.

  • Tudjuk azt is, hogy léteznek igen kifinomult módszerek, amik ellen majdnem tehetetlenek vagyunk, legyünk bármennyire óvatosak.
  • Van fogalmunk arról, hogy nagyjából milyen technika áll a csalássorozatok mögött.
  • Sejtjük, hogy nemzetközi hálózatokban garázdálkodó kiberbűnözők lopják meg az akár pénzügyekben átlagon felül képzett banki ügyfeleket, és hogy a globális neobankok (Revolut, Wise és társai) különösen kedvelt célpontjaik.
  • És tudjuk, hogy több Revolut-ügyfél beleállt a sztoriba. Teljes munkaidőkkel számolva fejenként már legalább 2–3 hétnyi munkát tettek abba, hogy bizonyítsák igazukat, és visszakapják a pénzüket.
  • Legfőképpen azért küzdenek, hogy a továbbiakban hasonló esetek velük vagy mással ne történhessenek meg, és hogy a Revolut a mostaninál lényegesen többet tegyen a benne bízó banki ügyfelek pénzének biztonságáért.

„Évekig fog tartani, ebben biztos vagyok. A jognak előbb utol kell érnie a technikai fejlődést”https://forbes.hu/napi-cimlap/revolut-kartyacsalas-felugyelet/?utm_source=Forbes+Espresso+h%C3%ADrlev%C3%A9l&utm_campaign=b84237cdd1-EMAIL_CAMPAIGN_5_19_2021_13_48_COPY_04&utm_medium=email&utm_term=0_5d6f550842-b84237cdd1-56945581&ct=t(N_COPY_04)