Diétás Magyar Múzsa a Fingszagrendet adományozza Bíró Ferencnek, az Integritás Hatóság elnökének. Ezek mennek
Diétás Magyar Múzsa a Fingszagrendet adományozza Bíró Ferencnek, az Integritás Hatóság elnökének.
Mint közismert, a Fingszagrendet azok kaphatják, akik tevékenységükkel hozzájárulnak, hogy Magyarország továbbra is kellemetlenül fingszagú hely maradjon.
Az Integritás Hatóság már megszületésekor a klasszikus Papucs Orrán Pamutbojt volt, azért csinálták mert előírás volt brüsszeli részről, még azelőtt, hogy megszületett volna a döntés, hogy inkább eladják konkrét ciánraktárnak az országot, csak ne kelljen abbahagyni a lopást. A döntés megszületett, az Integritás Hatóság meg a kutyát nem érdeklő sokadik Bürokráciacsökkentő Hivatal lett.
Egy dolgot megpróbálhatott volna elérni: ne legyen nevetségesebb Budai Gyulánál. Ezt annyira azért nem nehéz meglépni, hiszen Budai Gyula a legröhejesebb nerencek egyike, a nála röhejesebb megnyilvánulásokhoz már tényleg bohócorrot kell felrakni, vagy meg kell tanulni elfingani a morzeábécét.
Nos, a mi derék, “öltönyös, komolyan veendő, versenyszférában edződött” Bíró Ferencünk, először nem akarta kiadni a szerződéseket annál a hatóságnál, amelyik ugye a korrupció ellen lett. Majd, amikor aztán az Átlátszó csak kipofozta azokat, természetesen jöttek a klasszikusok, idézem:
“A Level Nine Vezetési Tanácsadó Kft. vezetői tanácsadásért és coachingért kapott havi nettó 1,2 millió forintot, és minden tőlük elvárhatót meg kellett tenniük annak érdekében, hogy az Integritás Hatóság „üzleti jó hírneve ne sérüljön”
Az üzleti jóhírnévre vigyázásnak mondjuk kipróbált eszköze (ahogy az üzleti világban edződés közben mondják: best practice) ha nem kérünk fel legalábbis többes ajánlatkérés nélkül valami random céget borzasztó kamu szagú munkákra. De van tovább:
“A legtöbb kérdést mégis a L’azar Advisory Kft.-vel kötött szerződés veti fel, abból ugyanis az égvilágon semmi konkrétum nem derül ki.A kft. „speciális szaktudást igénylő szakértői tanácsadói feladatokat” látott el óránként 65 ezer forint + áfáért.”
Khm. Hát igen. Az van, hogy anno a Hunvald-ügyben havi 250-400 ezer forint volt a tanácsadók díja. Akkor még nem volt Matolcsy és Nagy Márton szóval akkoriban annyi pénzért bőven autót lehetett venni. De azért van annak egy szép húzása, hogy ha ez a L’ázár izé beszámláz mondjuk havi 7 órát, simán ott van.
A kétszázvalahány lóerős kormányzati Penisverlängerungswagen bérlete szóra sem érdemes.
Vagyis a derék Bíró Ferencünk eljutott oda, hogy szépen beállt Keller, Papcsák és Budai urak után abba a sorba, ahol a magukból bohócot csináló korrupció elleni harcosok vannak.
Csak az előző urak idejében ez nem vérre menő dolog volt. Most az, mivel a világ összes méregraktáráért és akkusavazott szántóföldjéért nem fizetnek annyit a kínaiak, hogy a magyar költségvetést kirántsa a bajból. Ahhoz az EU pénze kéne. De sebaj, remélem a tanácsadók még egy jót buliztak a bombázás előtt.