– Milyennek látja a történelmi Avast? Bevonható ön szerint a város vérkeringésébe?

Európai szinten egyedülálló

– Milyennek látja a történelmi Avast? Bevonható ön szerint a város vérkeringésébe? – firtattuk még. Úgy látja, az Avasi pincesor európai szinten is egyedülálló, ő maga nagy reményekkel tekint a jövőbe. – Elkötelezett küldetésemnek érzem, hogy az Avas életébe bekapcsolódjak, aktívan képviseljem a pincesorok megmentésének, a turizmus fejlődésének az érdekeit. Aktívan részt veszek az Avasi Borút Egyesület munkájában, ebben az évben megtiszteltetés és újabb kihívás volt számomra, hogy vezetőségi tagnak választottak.

Úgy látja, a fiatalok között is egyre népszerűbb szórakozó és pihenő központ lett az Avas.

A Borangolás és a Fröccsfesztivál kiemelkedő sikere mellett egyre népszerűbbek egyéb civil kezdeményezések is. De a Móra Ferenc pihenőhelyen hétköznap is rendszeresen találkoznak fiatalokkal, a pincesorok között kutyasétáltatókkal, futókkal.

– Van-e finom bora a „hegynek”: honnan választanak, ha barátokat látnak vendégül?

– Ez évben lehetőségem nyílt a régió borászai által szervezett tanfolyamon való részvételre is, ahol nagy lelkesedéssel igyekszem tudásomat felfejleszteni, megismerni a bükki borászok munkáját. Természetesen barátainkat, vendégeinket is elsődlegesen az észak-magyarországi régió kiváló minőségű boraival kínáljuk –  válaszolta dr. Nagy Gabriella.https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2023/06/miskolc-avasi-pincesorok-vettek-egy-preshazat