Jöhetnek az utca zenészek, de kevés a budi. A miskolci főutca egy zombifilm jelenetéhez hasonlít?

Barta Gábor, Fidesz:

Jó dolog, hogy engedélyezett lesz az utcazenélést. Javaslom, hogy szervezzen a város utcazenei fesztivált. Kérdés, hogy hová mennek a látogatók szükségüket végezni, mert nyilvános illemhely nagyon kevés van a városban. Gondot jelentenek a hajléktalanok, akik ellepik a belvárost és az kapubeállókban végzik a szükségüket. Ezen kellene változtatni. Ezek nélkül a mostani rendeletmódosítás csak szépészeti beavatkozás.

Dr. Mokrai Mihály, Velünk a Város:

Jó az utcazenélés, mert örömet szerez a városlakóknak. Nem kell túlgondolni a dolgokat.

Bajusz Gábor, Fidesz:

Pótcselekvés, figyelem elterelés, porhintés. Ezek jutottak eszembe az előterjesztés kapcsán. Rengeteg dolog van, amit nem oldott meg a városvezetés. A tömegközlekedés és a turizmus gondjait kellene megoldani. Tapolca a jó példa, ahol még mindig nincs kész a park és a tó környékének megújítása. A városvezetés kinyírta a turizmust. Zárva van az Ellipsum, nem épül tovább a Diósgyőri vár, pedig van rá pénz.

Veres Pál, polgármester:

Nem vagyunk hajlandók addig átvenni a tapolcai parkot, amíg az teljesen kész nincs. Pert indítunk a vállalkozó ellen.

Dr. Simon Gábor, Velünk a Város frakcióvezető:

Ez nem pótcselekvés, hanem intézkedés, amelyet a Velünk a Város frakció kezdeményezett és végig is visz. Az előző városvezetés semmit sem tett Miskolctapolca érdekében. A sétányok elkészültek, a tó elkészült, látogatható a terület. A miskolci nyilvános illemhelyeket az előző önkormányzat idején zárták be.

Bajusz Gábor, Fidesz:

A miskolciak jövőre a mostani városvezetés munkáját fogják értékelni.

Szopkó Tibor alpolgármester:

Azt a képet vetíti fel a Fidesz, hogy a miskolci főutca egy zombifilm jelenetéhez hasonlít. Ezzel az egész várost bántják.

Varga Andrea alpolgármester:

Miskolcon létrejött egy kulturális tanácsadó testület, amelynek az a feladata, hogy a járványos időszak után újrainduljon a város kulturális élete. Ennek része az utcazenélés engedélyezése a városban.

Dr. Simon Gábor, Velünk a Város frakcióvezető:

A napirend kapcsán az előterjesztés tárgyról kellene beszélni. Ezt Veres Pál polgármester szabadon kezeli, hogy senkiben se maradjon benne a mondanivaló.

Szarka Dénes, Velünk a Város:

Az előző városvezetés 300 fát akart kivágatni Tapolcán. Képzeljék el Tapolcát 300 fa nélkül. Ezt a tervet jelentősen át kellett alakítani.

D. Nagy Ákos, Fidesz frakcióvezető:

Az utcazenélés jó. Ebben nincs vita. De kellenek hozzá a megfelelő körülmények. Tapolca kapcsán el kell mondanom, hogy tavaly augusztusban Tapolcán jártunk és azóta is többször ismertettük a problémákat. Ha a projekt be nem fejezése miatt kötbér keletkezik, akkor azt költsék Tapolca fejlesztésére.