Miskolc. Fent van a csúcs

Újabb, látványos mozzanatához érkezett az Avas ReStart program, csütörtökön daruval emelték vissza a kilátó csúcsára a rádiótornyot. A több órás munkafolyamat idejére – akárcsak a leemeléskor, áprilisban – a Miskolc Televízió és a helyi rádióállomások adása is szünetelt.

A tizenkét méteres rádiótechnikai oszlopon a felújítás után az antennák mellett a nagy intenzitású légtér akadályfényeket és villámhárítót is elhelyezték. Ennek beemelését és rögzítését végezték el csütörtökön ipari alpinisták segítségével. Ahogyan arról szerdán beszámoltunk, a munkálatok látványosan haladnak, már az új, a korábbinál lényegesen nagyobb ablaküvegek is a helyükre kerültek.

A több száz millió forintos költségvetésű programban a város szimbólumának számító kilátó rádiótechnikai berendezéseinek cseréje mellett az épületet is megerősítik, egyedi fényvilágítást kap, és korszerűsítik a kávézót is. Az Avas kilátó aljában egy kereskedelmi vendéglátóközpont építéséhez kezdenek és komfortpontokat is kialakítanak majd a területen. A beruházás év végére készül el.

minap.hu