Bazin garantálja, hogy nem állítják le a miskolci tömegközlekedést

Az MVK elkészítette a tavalyi beszámolóját. Az év vége felé tört ki az energiaválság, amely jelentősen megnőttek a költségek. A gáz 620 millióval, a gázolaj 130 millióval,  a villamosenergia 250 millióval és a kamatköltségek 530 millió forinttal lett magasabb a korábbinál. A bevételek kicsit ugyan nőttek, de ez nem ellensúlyozta a veszteségeket: 460 millió forinttal volt több az árbevétel. Takarékossági okokból a gázüzemű buszok futását csökkentették, a gázolajosokét növelték, csakúgy, mint az elektromos hajtásúakét. Béreltek járműveket a takarékosság jegyében. Közben érkezett 10 elektromos hajtású autóbusz.

Pakusza Zoltán, Mi hazánk:

Kevés 6-os busz jár, az iskolások nem jutnak (jutottak) haza idejében. Percesen megszűnt az erenyői iskola, sokkal többen járnak be a városba iskolába.

Szécsényi Marianna, Fidesz:

Nincs olyan miskolci, akinek ne lenne véleménye a város tömegközlekedéséről. Tény, hogy tavaly 1,3 milliárd forint vesztesége volt az MVK-nak. Mennyibe fog kerülni az új városi közlekedésszervezési osztály, mi lesz a szakmai kompetenciája? Van-e értelme egy ilyen osztálynak?

Hollósy András, KDNP:

Nem sikerült normális menetrendet megalkotnia az MVK-nak az elmúlt három és fél évben. 2019 előtt az ország egyik legmodernebb járműflottája volt az MVK-nak. Ma már nincs. A peremterületekre maximum óránként járnak buszok. A miskolciak kiszámítható, biztonságos tömegközlekedést várnak.

Deák-Bárdos Mihály, Fidesz:

Többször kértem, hogy a 2-es villamos ne csak tanulmányi időben járjon, mert igénylik a Vasgyárban élők. Szükséges volna, hogy a Vasgyári Közösségi Ház programjaihoz is igazodjon a 2-es villamos, mert szükség volna rá. Fontos lenne a sínek melletti terület renden tartása. A gaz balesetveszélyes helyzeteket okoz a vágányok mentén. A városból csak egy óra lehet rossz esetben kiérni Miskolctapolcára.

Bazin Levente, Velünk a Város:

Több autóbuszjárat érinti a Vasgyárat, tehát a közlekedés megoldott villamos nélkül is. Garantálom, hogy nem fogjuk leállítani a tömegközlekedést. A kormány adja vissza az állami támogatást. Az őszi menetrendben lesz teljesítménynövelés a 6-os busz vonalán is.

boon.hu