Skip to content

Véletlen átküldték a Telexnek Maruzsa belső levelét arról, hogy bajban lenne a Klebelsberg Központ, ha mindig igazat kellene mondaniuk

Véletlen átküldték a Telexnek Maruzsa belső levelét arról, hogy bajban lenne a Klebelsberg Központ, ha mindig igazat kellene mondaniuk

A Telex eredetileg arra lett volna kíváncsi, hogy tényleg megindul-e már a 2023/24-es tanévben a korábban belengetett Honvédelem tantárgy oktatása, de a válasz sokkal izgalmasabbra sikeredett, mint várták.

Még szerdán küldött kérdéseket a Telex a Klebelsberg Központnak (KK) azt követően, hogy egy olvasójuktól értesültek arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) levélben toboroz önként jelentkező katonákat a 2023/24-es tanévben bevezetni tervezett Honvédelem tantárgy oktatására. A portál újságírója elsősorban arra lett volna kíváncsi, hogy valóban elindul-e a Honvédelem tantárgy oktatása 2023 szeptemberétől, ha igen, hány iskolában, miért pont azokban, és mi a célja a Honvédelem tantárgy tanításának.

A válasz azonban sokkal meglepőbbre sikeredett, mint amilyenre az ember számítana.

A Klebelsberg Központ sajtóosztálya ugyanis véletlenül a megszült válasszal együtt elküldte a portálnak az azt megelőző lázas levelezést is, melynek résztvevői között ott volt Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, Antalffy Péter, a KK Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának vezetője és Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár, illetve KK szakmai vezető is.

Első körben a terv az volt, hogy a HM-hez pattintják át a kérdést, mivel ők a képzés koordinátorai. A BM sajtóreferense ezt követően azonban egy olyan levelet fogalmazott, amiből kiderült, hogy a Honvédelem tantárgy szabadon választható lesz és intézményi szinten dönthetnek az elindításáról, viszont a KK egyelőre még nem mérte fel, hogy hány iskola kíván részt venni a képzésben.

Ez azonban nem felelt meg a KK vezetésének, Antalffy Péter sárgával ki is emelte a felmérésre vonatkozó részt és leírta, hogy a központnak már két hónapja fel kellett volna mérnie a tantárgyat elindítani kívánó iskolák számát, ám ezt egyelőre nem tette meg.

Erre viszont már maga Maruzsa válaszolt, amit érdemes szó szerint idézni: „Péter, ezt ugyebár mi is tudjuk! 🙂 Nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani. Már az első mondat sem igaz, hisz Péterffy Balázs vezetésével lettek leegyeztetve, hogy ki vállalja.” Ezután pedig az államtitkár kifejtette, hogy ha a fakultatív jelentkezést komolyan veszik, akkor végülis a KK-nak nem kell tudnia, hogy hány iskola vesz részt a projektben, de neki ugyanakkor az is megfelel, ha megadnak egy számot az iskolákra.

Ezután Péterffy is csatlakozott a levelezéshez, ő javasolta, hogy legyen a válaszban inkább az, hogy a KK nem tudja még a résztvevő iskolák számát. „Egyetlen aggodalom van, hogy ha van infójuk arról, hogy a tk-k (a tankerületek – a szerk.) már egyeztettek, akkor a válaszban valótlant állítunk. Ha valaki kikéri utána közérdekűben, akkor ránk ragad a hazugság” – írta.

Miután ezt megbeszélték, a KK sajtóosztálya kiküldte a választ a Telexnek, az előzményekkel együtt, majd negyed órával később érkezett egy újabb e-mail, melyben kérték, hogy az előző levelüket ne vegye figyelembe a portál és új levélben küldik a választ.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



10 Comments

  1. laczko
    2023.06.17. 11:20

    Lenin után, szabadon: „Hazudni! Hazudni! Hazudni!”

    • Névtelen
      2023.06.17. 16:16

      Igen, ez a semmirevaló dollárevő telex jelszava! 😛

      1
      2
      • Névtelen
        2023.06.18. 05:47

        Pereltél cseléd?

        1
        1
        • Névtelen
          2023.06.18. 14:45

          Az a te dolgod összefosott házmester. 😛

  2. Névtelen
    2023.06.17. 11:22

    szemenszedett hazugság
    ő már a magzati korban sérült ilyenné

    4
    1
  3. névtelen
    2023.06.17. 14:30

    Hülyét csinált magából, szóval hülye lett!
    És még mindig államtitkár!?
    Gratulálok Orbánnak ezúton is!

    6
    1
  4. névtelen
    2023.06.17. 14:40

    Lerí róla az igazság!

    4
    1
  5. Névtelen
    2023.06.17. 16:19

    Aha! A levelet. Véletlenül. A telexnek. 🙂 🙂 🙂

    3
    1
    • Névtelen
      2023.06.18. 05:48

      Nem könnyű megemészteni hogy ennyire debilek a gazdáid?

      3
      1
      • Névtelen
        2023.06.18. 14:49

        Te csak ácsorogj az árnyékszék-kurmány budigödrében, nyakig az összefosásban és várd a következő adag szart a fejedre. Nyugi, ahogy ezek mekegnek, megkapod. De addig se szólj bele az emberek dolgába. 😛

        1
        1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük