Skip to content

A tortámat akarom, és meg is eszem. Miriam Margolyes 1966-ban vállalta a leszbikusságát

A tortámat akarom, és meg is eszem. Miriam Margolyes 1966-ban vállalta a leszbikusságát

A HARRY POTTER-FILMEK BIMBA PROFESSZORA, MIRIAM MARGOLYES MEZTELENÜL PÓZOLT A BRIT VOGUE-NAK

Bár Magyarországról a legtöbben a Harry Potter-filmek cuki Bimba professzoraként ismerjük, és csodálkozunk, hogy mit keres ez a kedves néni sütikkel kitakart cicikkel, teljesen meztelenül a Vogue-ban, Miriam Margolyes valójában mindig is polgárpukkasztó volt, csak nem tudtunk róla. A mi veszteségünk, de itt az ideje felzárkózni. Tóth Flóra szemlézi a színésznővel készült Vogue-interjút.

„Sosem szégyelltem, hogy meleg vagyok”

A beszélgetés és a fotók a Pride-hónap apropóján készültek, mivel – akkor, amikor Nagy-Britanniában ez még konkrétan törvénytelen volt. De ezzel kevésbé volt gondja: „Soha nem szégyelltem magam amiatt, hogy meleg vagyok. Tudtam, hogy ez nem bűn, mert én voltam. Nem lehettem bűnöző.” A szülei reakciói viszont nem estek jól neki: anyukája megeskette a Tórára, hogy nem szexel nőkkel, és néhány hónappal a coming outja után súlyos agyvérzést kapott – Miriam a haláláig ápolta. Apukája sokkal tovább, 96 éves koráig élt, de Miriam szerint sosem fogadta el a szexuális beállítottságát. Ő mégis azt mondja, csak

azért bánja, hogy beavatta őket, mert úgy érzi, ez fájt nekik, ő pedig nem szeretett volna fájdalmat okozni – és attól még, hogy ezt a kérdést nem kezelték jól, nagyon szerette őket.

Margolyes egyébként 1967 óta együtt van Heather Sutherland akadémikussal, akivel ugyan sosem éltek együtt, de hivatalosan élettársak. Erről azt mondja, hogy annak ellenére, hogy a melegeknek és az LMBTQ+-embereknek sok tekintetben nehéz a helyzetük, az viszont előny, hogy szabadabban kezelhetik a párkapcsolati kereteket. „Nem akartam, hogy bármit feladjon értem. És én sem akartam bármit feladni. A tortámat akarom, és meg is eszem. És úgy tűnik, ez működik” – mondta.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2023.06.17. 14:25

    Eljött az idejük, nem volt ellenségük, csak a becsületes emberek, mint Rákóczi téri megváltási terv végrehajtóinak, Iker tornyukkal. Minden miatt az ember volt a hibás, ami rajtuk nem természetes. Én nem kaptam soha tortát, nem is volt pénz rá, míg a liberálisok jólétban éltek a pokol népével, Sorosékkal az élen, hogy összepároztatott világot hozzanak létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük