Skip to content

A teljes orvosi karnak felállással kell köszöntenie az intézményvezetőt a borsodi kórházban

A teljes orvosi karnak felállással kell köszöntenie az intézményvezetőt a borsodi kórházban

Az igazgató szerint ez a tisztelet jele, és eddig minden munkahelyén így volt.

A teljes orvosi karnak felállással kell köszönteni a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház intézményvezetőjét a reggeli értekezleteken – derült ki abból a levélből, ami a 444-hez jutott el.

Az említett levél, melyet az orvosoknak küldtek körbe, megszabja az értekezletek rendjét, időpontját és formáját, valamint a résztvevőket, az ülésrendet, illetve azt is tartalmazza, hogy miután az orvosok 7.50-ig odaérnek, az intézetvezetőt megérkezéskor az orvosi kar felállással köszönti.

„Az intézetvezető a tanácskozó ajtaját bezárja, jelezve ezzel, hogy további belépés nincs, annak érdekében, hogy az elkésők az értekezletet ne zavarják” – folytatódik a kiszivárgott szöveg.

A lap megjegyzi, hogy néhány magyarországi kórházban még él az a szokás, hogy felállva kell köszönteni a vezetőt, a borsodi azonban eddig nem tartozott ezek közé. A Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei elnöke, Csilek András szerint többen is jelezték az érintettek közül, hogy kellemetlenül érinti őket a rendelkezés. Van, aki szerint nyomásgyakorlásról van szó.

Csilek maga is furcsának találja, hogy a XXI. században viselkedési kódexet akarnak állítani, és véleménye szerint az is életszerűtlen, hogy a késők előtt bezárják az ajtót.

„Egy kórházban előfordulhat, hogy valaki nem ér oda időben egy értekezletre, de az nem azért van, mert mondjuk kávézik, hanem mert például újraéleszt” – tette hozzá.

A kórház főigazgatóját, Révész Jánost is megkeresték, aki azt írta, hogy az intézményben hárommilliárd forint értékű beruházás zajlik, emiatt több változás is várható az ellátási rendszerben és munkaszervezésben, ami érinti az orvosi megbeszélések rendjét is. Ezért a kommunikációs platformokat is át kellett tekinteniük. Leszögezte, hogy a változtatások kidolgozása a főorvosi kar bevonásával, egyetértésével, támogatásával történt.

“Az orvostársadalmon belül vannak szokásjogok, ilyen például, hogy orvosi értekezletek vagy összdolgozói értekezletek alkalmával az első számú vezetőt a terembe történő belépéskor az orvosi kar felállással tiszteli meg, majd természetesen a napszaknak megfelelő köszönés elhangzását követően az értekezlet valamennyi résztvevője helyet foglal, és megkezdődik az érdemi munka” – írta Révész, aki szerint saját orvosi praxisában ez valamennyi munkahelyén így működött.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



10 Comments

  1. Névtelen
    2023.06.16. 18:55

    János kiválasztottjaként a miskolciaknak nagy közös áldozással miéx

    1
    2
    • Névtelen
      2023.06.16. 20:28

      Azt írtam, hogy a tiszteletet emberséggel kell kiérdemelni.

  2. Névtelen
    2023.06.16. 19:26

    Gerő elvtárs 1953-as ideiglenes hálapénz rendelete miatt kell felállni.

    2
    3
    • Névtelen
      2023.06.18. 13:08

      ??????????????

  3. Névtelen
    2023.06.16. 19:28

    Mi ez a Révész-Révész árukapcsolás?

    2
    1
  4. Névtelen
    2023.06.16. 19:28

    Az lmp az nem a DK tagozata?

    3
    3
    • Névtelen
      2023.06.17. 19:25

      Nem, azok önálló koldus szélhámos ingyenélő hazudozó csürhe. Mondjuk, lényegi különbség nincs köztük

  5. Névtelen
    2023.06.17. 19:54

    Heill x

  6. Névtelen
    2023.06.17. 20:32

    Kommunista ismétlés, Csintalanékkal is, soha nem hagyják abba a Rákóczi terükkel és a hunnia elmeosztállyal.

  7. Névtelen
    2023.06.18. 18:24

    Aki őszinte, igaz hivatásként tekinti és végzi az orvosi gyógyító munkáját abban még a szikrája sincs a despotizmusnak. A minden politikai korszakban magát feltaláló főigazgatóban a hivatással szemben a jelek szerint az akarnok vonás az erősebb. Netán született tulajdonság?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük