Szijjártó Péter: mi Trump elnök mellett állunk (videó)

Mi Trump elnök mellett állunk, drukkolunk neki, hiszen az ő vezetése alatt voltak legjobbak a politikai kapcsolatok az Egyesült Államok és Magyarország között – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Newsmax amerikai tévécsatornának adott interjújában

Ha van egy konzervatív vezető, aki erős, jó hírnévnek örvend, élvezi a társadalom támogatását, akkor a liberális mainstream támadást indít ellene, és nem riad vissza attól, hogy a legkülönbözőbb eszközöket vesse be, és az igazságszolgáltatás általában az egyik ilyen eszköz.

Svédország NATO-csatlakozásáról Szijjártó Péter azt mondta, hogy a kormány támogatja a ratifikációs folyamatot, ez az oka annak, hogy a kormány benyújtotta a törvénytervezetet a parlamentnek.

„A képviselőinken múlik, akik a parlamentben kétharmados többséggel rendelkeznek, hogy mikor kívánják napirendre tűzni ezt a kérdést” – fűzte hozzá. Elmondta, az elmúlt tíz évben állandó vádakat és rágalmakat fogalmaztak meg „velünk szemben” a svéd politikusok, mondván, hogy „Magyarország nem demokrácia, diktatúra vagyunk”, bármit csináltunk, az nem volt legitim.