2017. A múlt köde. Háromszor zavarta ki a sátrából Ungár Pétert, mielőtt kirakták a Momentum fesztiváljáról

A júliusi Nyitás Fesztivál után a Momentum Mozgalom összes rendezvényéről kitiltották Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját, mert a fiatal politikus részegen zaklatni kezdte a fesztiválozókat.

Fotó: Illusztráció

Ungár Péter egyébként több momentumossal is jóban van, a fesztiválra pedig kifejezetten azért ment le, hogy a két párt közötti együttműködés ötletét propagálja, de végül egészen máshogy sült el.

photo_camera Ungár Péter Fotó: Máthé Zoltán

Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója az ügyről azt mondta, hogy Ungárt a fesztivál második estéje után tették ki, majd kitiltották a momentumos eseményekről, mert vállalhatatlan dolgokat csinált. A biztonsági őrök még aznap este levágták a kezéről a karszalagot, de megállapodtak, hogy csak reggel kell elhagynia a helyszínt, mert úgy látták, nincs olyan állapotban, hogy haza tudjon jutni.

Leginkább az volt a gond, hogy a fiatal politikus részegen nem vette tudomásul, hogy fesztiválozók visszautasítják a közeledését. Az egyik momentumos lány másnap arról számolt be a szervezőknek, hogy Ungár ráakaszkodott, erősen ölelgette, és azt bizonygatta, hogy mennyire jó az ágyban. A lány eléggé rosszul élte meg a történteket, amikor szervezők másnap felvetették neki, hogy tegyen feljelentést, de ő nem akart emiatt bíróságra járni.

Egy másik fesztiválozó pedig arra ébredt, hogy Ungár egyszer csak befeküdt a sátrába. Először még azt hitte, hogy csak véletlenül eltévesztette a házszámot, de mire visszaaludt, Ungár már megint bemászott hozzá. Ekkor kiderült, hogy kifejezetten miatta ment vissza. Végül háromszor kellett elküldenie a sátortól, hogy békén hagyja.

Az ügyről megkérdeztük Ungár Pétert is, aki elismerte, hogy nagyon részeg volt a bulin, de leginkább arra emlékszik, hogy a biztonsági őrökkel volt balhéja. Azt már nem tudja, pontosan mi volt a szervezők gondja a viselkedésével, ahogy magát ismeri, ilyen állapotban leginkább a Kónya-Pető vitáról beszél és a Székely himnuszt énekli. Utólag megbánta, hogy ennyire bekészült egy rivális politikai párt rendezvényén.

Ugyanakkor ő sem tartja teljesen kizártnak, hogy történhettek más incidensek is. Arra, hogy többen panaszkodtak, hogy zaklatta őket, Ungár azt felelte, hogy bárkitől kész bocsánatot kérni.