Slamo. Nem tudtam élni azzal az örökséggel, hogy minden híres, klasszikus Edda-dalt (Kölyköd voltam, Álmodtam egy világot magamnak, Érzés, Játék véget ér, Edda Blues stb.) én írtam

A harmadik album után Slamovits és Pataky Attila, de 1983-ban elváltak útjaik.

2010-ben Slamovits azt nyilatkozta: „Nem tudtam élni azzal az örökséggel, hogy minden híres, klasszikus Edda-dalt (Kölyköd voltamÁlmodtam egy világot magamnakÉrzésJáték véget érEdda Blues stb.) én írtam. Ezt ma már bátran merem vállalni és állítani.”

Mint mondta, nem az ügyvédekhez szaladgált szerződésekkel, gyerekcipőben járt akkor a jogi képviselet, azt sem tudták mi a jogdíj, milyen nagy anyagi vonzata van, hogy élete folyamán végigkísér, sőt gyermekeire szállhat.

„Van, aki már akkor tudta ezt, amikor én csak ültem éjjel a szobámba gitárommal. A dal volt fontos, a zenekar, az összetartozás érzése, a feltétel nélküli bizalom, azt hittem egy a célunk. Aztán nem így alakultak a dolgok” – mondta. Az Edda a kiválása után egészen más – populáris, amolyan magyar glam-rock – irányt vett Pataky vezetésével, aminek már nagyon kevés köze van az eredeti zenekar progresszív világához.

Felmerült, hogy “Slamo” kapja meg a Miskolc díszpolgára címet, ezt az önkormányzat nem is utasította el, talán jövőre megkaphatja. (via Hvg)