Skip to content

Tatabányán a fideszes, Békésen a mi hazánkos jelölt nyerte az időközit

Tatabányán a fideszes, Békésen a mi hazánkos jelölt nyerte az időközit

 

A Zala vármegyei Pacsán azért rendeztek választást, mert a település képviselő-testülete márciusban a feloszlásáról döntött. Az esti eredmény szerint a polgármesteri mandátumot a függetlenként induló Kelemen Tamás nyerte el 447 szavazattal (56,8 százalék), szemben a szintén független Dancsák Dáviddal, aki 340 szavazatot (43,2 százalék) gyűjtött. A hat képviselői helyre 13 független jelölt, valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje pályázott, erről azonban egyelőre nem közöltek eredményt. A választói névjegyzékben több mint 1300 helybéli szerepelt.

Békés vármegye névadó településén, Békésen az 1. számú egyéni választókerületben azért tartottak időközi választást, mert az eddigi képviselő, Füredi János (Fidesz-KDNP) március elején családi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről. Itt a Mi Hazánk színeiben induló Földesi Mihály nyert 173 szavazattal (51,95 százalék), maga mögé utasítva a Fidesz-KDNP jelöltjét, Lipcsei Imrét, akire 137-en szavaztak (41,14 százalék), illetve a független Szalkai Imrét, akire 23-an (6,91 százalék). A névjegyzékben több mint kétezer választópolgár szerepelt.

A Komárom-Esztergom vármegyei Tatabányán szintén egyéni választókerületi képviselőt választottak, ugyanis a 2. számú egyéni választókerület képviselője, a 2019-ben megválasztott Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) március 19-én elhunyt. Az időközi választáson a Fidesz-KDNP-s Gál Csaba nyert 963 szavazattal (56,35 százalék). Őt követte 672 szavazattal (39,32 százalék) Varga Máté, a Párbeszéd-DK-LMP-Momentum-MSZP jelöltje, 39 szavazattal (2,28 százalék) a Mi Hazánktól Ábrahám Barnabás, Gutai Zsolt, a Generációk Tatabányáért Egyesület jelöltje 28 szavazattal (1,64 százalék), majd Munczer István, a Megoldás Mozgalom indulója 7 szavazattal (0,41 százalék). A választókerület névjegyzékében 5500 helybéli szerepelt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2023.06.13. 19:37

    Szvobi siltes sapkája alatt megjelentek az első izmosabb verítékek🙂😄

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük