Hont András megint keményen beolvasott Jakabnak Péternek
„Én, amikor összekülönböztem volt pártommal, otthagytam a politikát – ellenben Jakab…”

Ahogy arról beszámoltunk, Hont András nem hagyta szó nélkül Jakab Péter Facebook-posztját, amelyben a politikus arról számolt be büszkén, hogy egy éve hagyta ott a Jobbikot. A publicista azt írta a közösségi oldalán, hogy

néha a Jobbikkal is történhet valami jó.

Ezt követően reagált a Jobbik korábbi elnöke is, aki Deutsch Tamás volt kampányfőnökeként hivatkozott Hont Andrásra. Ezt a publicista szintén nem hagyta szó nélkül, és a Facebookon üzent jakab Péternek.

„Tehát. Kommentárral megosztottam Jakab képét, amely arról tájékoztatott, hogy egy éve hagyta ott a Jobbikot, amely megosztásomat Jakab kommentárral megosztotta, amelyet most én kommentárral osztok meg. Akárhogy is számolom, 25 éve voltam utoljára Deutsch kampányfőnöke, és

Deutsch nyert is, Jakabnak ez még soha sem sikerült”

– olvasható Hont bejegyzésében. Hozzátette: „További megjegyeznivaló, hogy én nagy vonalakban ma is egyetértek akkori magammal, örülök, hogy ’98-ban győzött a Fidesz, és többnyire jónak tartom a ’98-2002 közötti Orbán-kormány tevékenységét, amit pedig nem, arról menetközben és azóta is elolvashatta, akit érdekelt. Ellenben roppant keveset tudni arról, hogy Jakab miként viszonyul a gárdamellényes Jakabhoz”.

„További különbség, hogy én, amikor összekülönböztem volt pártommal, otthagytam a politikát, ellenben Jakab kacskaringós útján egy dolog változatlan: mindig lenni akar valami, amit állami pénzből fizetnek. Amúgy az egész föl sem tűnt volna, ha a Magyar Nemzet meg nem írja, mely lap lebaloldalizott, míg Jakab fideszesezik. Velem majd közöljék a végeredményt, hogy akkor mi vagyok” – írta Hont.