VILÁGCSÚCS A 2022-es HONOLULU MARATONONONON
VILÁGCSÚ A 2022-es HONOLULU MARATONONONON
Mathea Allansmith (92) kauai lakos lett a legidősebb nő, aki befejezte a maratont a 2022-es Honolulu Maratont.
1930. május 31-én született, több hónappal felülmúlta az előző rekordtartó Harriette Thompsont.
2022. december 11-én befejezve 23. maratonját Honoluluban, Mathea nagyon örült a világcsúcs felállításának. „Imádok itt lenni ezzel az emberekkel. Elektromos! ”. Mathea a szokásos intenzív heti átlagosan 38 mérföldes gyaloglás és szigorú diétás edzését követően vasárnap 11 óra 19 perc 49 másodperc alatt, remek formában, nagy mosollyal az arcán.
Mathea 1977-ben kezdett el futni, és beleszeretett a kinti edzés érzésébe. Mathea azóta is folytatja a maratoni edzéseket és versenyzést.
„Hawaii-n az év 365 napján edzhetek, mert minden reggel pazar, és olyan sokan vannak kint, és általában jókedvűek. Egy egész közösség van itt, és hálás vagyok, hogy részese lehetek. ”
Megkérdeztem, mi kell ahhoz, hogy teljesítsen egy maratont, Mathea azt válaszolta: „A maraton számomra spirituális élmény. A testemet biztosan edzenem kell, de minden arról szól, hogy az elmém élvezze és szívja magába az élményt, miközben történik. ”
Mathea a szuperkorúak egyre növekvő csoportja közé tartozik, akik jól élnek az öregkorban, miközben megőrzik a fizikai és szellemi képességeket. „Soha nem gondolok a koromra. Ez nem segít. A kor sosem kifogás vagy haszon. Nekem sem genetikával volt tehetségem. Az egészség többnyire választás, és öröm jó egészségnek lenni; ez étrendet és testmozgást jelent, és én ebben benne vagyok” – mondja Mathea.