Vajon Suhajda látta-e? Az RTL műsorra tűzi az Erőss Zsolt özvegyéről szóló filmet

Az RTL műsorra tűzi az Erőss Zsolt özvegyéről szóló filmet

Vasárnap este láthatják a nézők a Magasságok és mélységek című alkotást.

2013 májusában az egész ország a két magyar hegymászó miatt aggódik, akik nyomtalanul eltűntek a Himaláján. Erőss Zsolt (Trill Zsolt) és társa, Kiss Péter után több expedíció is indul egészen addig, amíg Zsolt felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) élő adásában be nem jelenti, hogy feladta a reményt és nincs szükség további keresésre. Őszinteségével és keménységével magára vonja a média figyelmét, és hamarosan célpontjává válik a híreknek. A következő hetekben a sajtó mindent elkövet, hogy megtörje a gyerekeivel magára maradt, gyászoló nőt, aki a körülmények dacára megpróbál talpon maradni.

„Tíz évvel ezelőtt mindenki tudta, hogy ki az az Erőss Zsolt, még azok is, akiknek már a magasföldszinten is tériszonyuk van. Valószínűleg akkor is bekerül a köztudatba, ha „csak” annyit mondhat el magáról, hogy első magyarként megmászta a Csomolungmát, és még kilenc másik nyolcezrest, ahhoz viszont, hogy extrém sportoló helyett az egész ország fantáziáját megmozgató, rajongott és vitatott ikonná váljon, kellett egy baleset is. 2010 januárjában, hegymászás közben a lábát törte, és a rehabilitáció érdekében az amputáció mellett döntött, majd ahelyett, hogy nyugdíjazta volna magát, műlábbal is folytatta a hegymászást – hogy aztán három évvel később örökre fent maradjon a Kancsendzöngán.

Olyan egyszerre tragikus és felemelő történet ez, amelyből Hollywoodban mostanra már két fikciós filmet is forgattak volna. 2020-ban kiderült, hogy érkezik is egy filmverzió, ami viszont, némileg váratlan fordulattal, nem Erőss Zsoltot helyezi a fókuszba, hanem a felesége, Sterczer Hilda gyászfeldolgozását.” – írta kritikusunk a filmről.