A DVTK stadionban ott lesz a NER kritikus Fluor Tomi-és a NER kedvenc Ruzsa Magdi. A miskolciak legendás vásárlóerejére építve

Az 1973-as miskolci Rockfesztivál ötvenedik évfordulójának alkalmából két nagyszabású eseményt rendeznek, alig egy hét különbséggel.

(A miskolciak legendás vásárlóerejére építve.) 

Június első hétvégéjén a Diósgyőrfeszten, majd egy héttel később a Lovagi Tornák Terén, a Rock 50 című rendezvényen rozézhatunk.

Hogy ki szervezet rá a másikra?

A hírek szerint a  Rock 50 elnevezésű fesztiválnak az ötlete hamarabb merült fel Fedor Viliben, mint a DVTK-ás bulinak. Tárgyalások is kezdődtek, de sikertelenül.

A DVTK buli viszont nem tud bukni, mert a bérletesek és az egyetemisták kedvezménnyel jöhetnek. 

 Ötven évvel ezelőtt, épp itt, az akkori stadionban rendezték a Diósgyőri Rockfesztivált.

A hagyományteremtő céllal életre hívott Diósgyőrfeszten –ott lesz kormánykritikus  Wellhello-és a NER kedvenc Ruzsa Magdi.

 Fluor mondta korábban:

Lehet tudni, de velem kapcsolatban szeretik azt gondolni, hogy én ellenzéki vagyok és kormányellenes, de én igazából f.szságellenes vagyok, ez bármelyik pártra rávetíthető. A Fideszben sem csak sátáni alakok vannak, ismerek tök jó fej polgármestereket. Az ellenzékben is van csomó olyan arc, akikre azt mondom, úristen, menj már innen”

– mondta a zenész.

A Wellhello több számában is odamondott a NER-nek, például az Apu vedd meg! címűben.

A zenész elmondása szerint bár árnyaltan fogalmaznak, érteni lehet az utalásokat. Sokszor még az érintettek is éneklik ezeket a sorokat.

Én nagyon jól szórakoztam, amikor a fél NER-elit a színpad mellett üvöltözte a zenémet”

– mondta Fluor Tomi.

A zenekar egyébként a pár hónapja kiadott Nem számít a pénz című számában már picit konkrétabban odaszúr NER-nek.

A  Lovagi Tornák Tere ad otthont a Rock 50 elnevezésű fesztiválnak, ami az idén jubiláló, azóta már legendássá vált rokfesztiválnak állít emléket. Mint ismert, 1973. június 10-én, az ország minden tájáról érkezett több mint húszezer néző előtt a diósgyőri stadionban rendezték meg Magyarország és Közép-Kelet-Európa első rockfesztiválját.

„A magyar Woodstock néven elhíresült fesztivál most, ötven év múltán újra életre kel. Az akkori fellépők közül már nem mindenki lehet jelen az idei év legnagyobb rock ünnepén. De a nagy rock generáció tagjai most is – fenn az égben és lenn a földön – együtt ünnepelnek. Színpadon a kor legnagyobb sztárjai talán utoljára így együtt. Schuszter Lóri, Karácsony János, Solti János, Tátrai Tibor, a P. Mobil, és velük ünnepel az Ivan & The Parazol, Bohemian Betyars, Péterfy Bori, a Miskolci Illés Emlékzenekar és mások. Egy nap, ami az idei nyár legnagyobb zenei ünnep ” – írja a szervező Miskolci Kulturális Központ a rendezvény Facebook-eseményénél.

A nagyszínpadon délután négytől csapnak a húrok közé: fellép az Ivan and the Parazol, Tátrai Tibor zenekara, a godfater., Péterfy Bori & the Love Band, Tunyogi Bernadettel kiegészülve játszik a P.Mobil, de színpada lép Karácsony János és Solti János is a Zenevonattal. A kisszínpadon fél 2-től a Miskolci Illés EmlékZenekar csap a húrok közé. Sokáig úgy volt, hogy Török Ádám egy miskolci formáció, a Mini Art-űr vendégeként erősíti a mezőnyt. Az élet azonban közbeszólt: az énekes és dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere áprilisban elhunyt. Tiszteletére a mostani koncert Török Ádám emlékműsorrá vált. A rendezvény zárásaként pedig 0.30-tól Bohemian Betyars lép fel.

A Rock 50-re a 6900 forintért kínált super early bird jegyek május végére elfogytak, de korlátozott darabszámban továbbra is árulnak early bird jegyeket 8900 forintért, míg a normál jegy 9900 forintba kerül az egynapos fesztiválra.

A jubileumhoz kapcsolódva a Beatkorszak és a Miskolci Kulturális Központ szervezésében június 9-én, pénteken 10-16 között a rendszerváltás előtti könnyűzenei fesztiválokról szóló konferenciát szerveznek a Városházán Volt egyszer sok fesztivál címmel. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a info@beatkorszak.hu emailcímen lehet.