Dr. Kemény Dénes: „Úgy érzékelem, hogy a feleségem se nagyon szomorúan fekszik le esténként aludni” 

A vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya nemrég a Best magazinban mesélt élete eddig ismeretlen állomásairól.

Nem is tudtam, hogy állatorvosként végzett.
Kemény Dénes: Nemcsak a végzettségem az, hanem 1997-ig dolgoztam is a szakmámban. Mint minden városi kisgyerek, én is szerettem a cicákat, a kutyákat, sajnáltam az elesett, elhagyott állatokat. Igyekeztem segíteni rajtuk, ez terelgetett az állatorvosi hivatás felé. Még Olaszországban is, ahova mint vízilabda-játékos és -edző kerültem ki, egy kisállatklinikán dolgoztam.

Ha már a gyerekkorát említette, hároméves korától tízéves koráig az édesapjával éltek kettesben. Mi történt az édesanyjával?
K. D.: A szüleim elváltak, engem a bíróság az apukámnál helyezett el. Az anyukám a válásuk után új életet kezdett, újból férjhez ment. Született két féltestvérem, de mivel édesanyámmal nem tartottuk a kapcsolatot, őket is felnőttként ismertem meg. Aztán amikor megszületett a második fiam, attól kezdve egészen a haláláig kapcsolatban maradtunk. Egyébként amikor tízéves voltam, apám is újból megnősült, így lett egy nevelőanyám.https://story.hu/hazai-sztar/2023/05/27/dr-kemeny-denes-ugy-erzekelem-hogy-a-felesegem-se-nagyon-szomoruan-fekszik-le-estenkent-aludni/?fbclid=IwAR1W5mBSTEe_b_tqrdeNSQLmo7j6deEqEiyYO4Cx8EWbyfVU6olgWvvktb8