Miskolc. És holnap ki fog tanítani?

A Velünk a Város frakció egységesen a pedagógusok és a diákok mellett áll

Frakciónk, a Velünk a Város kiemelt ügyként kezeli az oktatást. Büszkék vagyunk arra, hogy Miskolc mindig is az élen járt a pedagógusok melletti kiállásban, legyen szó a kockás inges mozgalom elindításáról, városon átívelő élőláncok kialakításáról, közös éneklésről.

Minden olyan eseményen, ahol demonstrálhatunk a Fidesz-KDNP gyalázatos oktatáspolitikája ellen, jelen voltunk, jelen vagyunk és jelen is leszünk.

Kiállunk azokért a földbe tiport emberi jogokért, amely egyaránt megilleti a pedagógust, aki tanítani akar és a diákot, aki tanulni szeretne.

Felháborítónak tartjuk, hogy a kormány a pedagógusokkal akar példát statuálni az országban; maradj csendben és tűrj. A meghurcoltatás, ami az utóbbi években őket éri, minden tisztességesen érző és értő embert felháborít. Főleg azok után, hogy nemcsak ők maguk állnak ki a jogaikért, de már a diákok is megálljt intettek a hatalomnak: el a kezekkel a tanárainktól! Amikor egy diák küzd a tanáráért, mert vágyik arra, hogy nyugodt környezetben tanulhasson, hogy képességeinek megfelelően tudjon készülni a nagybetűs életre, hogy alapjogához mérten részesülhessen megfelelő színvonalú és minőségű oktatásban, ott már nagy a baj. Ahol nem evidencia az, hogy egy ország legfontosabb célja a jövő építése, ott még nagyobb a baj.

A mai közgyűlésen frakciónk egyhangúlag támogatta azt a szolidaritási nyilatkozatot, amivel a pedagógusok és a diákok érdekei mellett állunk ki. Soha nem fogjuk támogatni a regnáló hatalmat abban, hogy a gyermekeinket könnygázzal és gumibottal rettentsék el a gondolkodás igényétől. Soha nem fogjuk támogatni őket abban sem, hogy a pedagógusbérek rendezése helyett csak a kormányközeli emberek pénztárcáját tömjék.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezeténének felmérésében résztvevő miskolci gimnáziumi tanárok 100 százalékához hasonlóan frakciónk egységesen elutasítja a pedagógusok jogait korlátozó státustörvény tervezetet.

Szeretnénk, ha a társadalom minden szegmensébe eljutna az a valós problémát megvilágító keserű üzenet, amit az oktatás ügyében felelősen gondolkozók egyre kétségbeesettebben kérdeznek: És holnap ki fog tanítani?