Varga Judit üzeneteit és Bayer Zsolt szívességkérését is bizonyítékként adta be a bíróságra Völner Pál
  • A volt államtitkár vallomást tett a bíróságon. Szerinte csak segítőkész volt, és ezt próbálják most a terhére róni.
  • Schadl Györgyöt agilis fiatalembernek ismerte meg.
  • Beidéztetné a tárgyalásra a jelenlegi és a volt igazságügyi minisztert és számos államtitkárt is.
  • Völner szerint volt olyan megbeszélés, amin rajta kívül Schadl György és Varga Judit is részt vett.
  • Varga üzeneteit bizonyítékként csatolta, és elmondta, sokan, köztük Bayer Zsolt kormánypárti publicista is segítséget kért tőle. Az erről szóló üzeneteket szintén átadta a bíróságnak.
  • Szerinte családja vagyonának zárolása az ötvenes évek módszereit idézi.
  • Az ügyészség képviselője szerint komolytalan, hogy az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára koncepciós eljárást emleget.

Egy héttel azután, hogy Schadl György, a végrehajtói kar nemrég lemondott elnöke vallomást tett a bíróságon, az utóbbi idők egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének másik főszereplőjét, Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt hallgatták meg kedden a Fővárosi Törvényszéken. A Fidesz volt politikusa részletes vallomással készült. A keddi tárgyaláson Schadl és Völner jelent meg a vádlottak közül, de – mint korábban is – csak utóbbi járult hozzá, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla.

Az egykori kormánypárti képviselő a másodrendű vádlottja annak a huszonkét vádlottat felsorakoztató büntetőpernek, melynek előkészítő ülésén tíz, bűnösségét beismerő vádlott fölött már ítéletet mondott a bíróság.

A Völner és Schadl elleni vádpontok közül a leglényegesebb szerint utóbbi korrupciós kapcsolatot alakított ki az akkori államtitkárral. Ennek keretében Schadl György jogtalan előnyként rendszeresen pénzt – 2021 nyaráig legalább 83 millió forintot – adott át Völner Pálnak, aki ezért a pozíciójából eredő befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorolta. Az ügyészség szerint a végrehajtók elnöke hét társával előzetesen megállapodott abban, hogy eléri: önálló bírósági végrehajtói kinevezést kapjanak, amiért cserébe a végrehajtói irodájuk működéséből őket illető osztalékot részben vagy egészében visszakérte tőlük. Bár Schadl ezt tagadja, az érintett hét végrehajtó közül hatan beismerték bűnösségüket és a vádiratban foglaltakat.