Unhappy Miskolc. Nem adott cigit, jól elagyabugyálták

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság annak a három vádlottnak az ügyében, akik a megállapított tényállás szerint 2022. május 7-én éjszaka együtt italoztak, majd egy miskolci dohánybolt előtt cigarettát kértek egy férfitől. A férfi nem tett eleget a kérésnek, ezért az egyik támadó, az ügy első rendű vádlottja mellkason rúgta, illetve próbálta a földre kerülő sértettet fejbe is rúgni. A dohánybolt biztonsági őrének közbelépése vetett véget a bántalmazásnak.

Kis idő múlva a társaság ismét összetalálkozott a férfival, akit a harmadrendű vádlott szó nélkül megütött, majd társaival együtt rugdosták, miközben ruházatát értékek után kutatták át. A vádlottak 60 ezer forint készpénzt és egy mobiltelefont vettek magukhoz, valamint igyekeztek a sértett ezüst karláncait és karóráját is levenni, de nem jártak sikerrel. Egy arra járó autó fényszórója miatt elfutottak.

Gyorsított eljárás

A terheltek az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Őket a bíróság csoportosan elkövetett rablás bűntette, míg az első rendű vádlottat ezen túlmenően garázdaság vétsége miatt is bűnösnek mondta ki. A bíróság az első és másodrendű, fiatalkorú vádlottakkal szemben 2 év 8 hónap javítóintézeti nevelést rendelt el, míg harmadrendű, felnőttkorú társukat 5 év 6 hónap szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A terheltek beismerték és megbánták tettüket, amelyet a bíróság enyhítő körülményként értékelt. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe az ilyen és hasonló cselekmények elszaporodottságát. Az ítélet mindhárom vádlott vonatkozásában jogerős.