Skip to content

Milliós sérelemdíjat kapott a gyermekotthon volt vezetője, akit egy kislány megerőszakolása után rúgtak ki

Milliós sérelemdíjat kapott a gyermekotthon volt vezetője, akit egy kislány megerőszakolása után rúgtak ki

Becker Zita szerint bűnbakként használták.

Milliós sérelemdíjat fizet az újpesti önkormányzat az Aranyhíd gyermekotthon volt szakmai vezetőjének, Becker Zitának, akit még az év elején, rendkívüli felmondással elbocsátottak az állásából azután, hogy felmerült a felelőssége egy gyermekbántalmazási ügy kapcsán – adta hírül az RTL Híradója. Beckert az után rúgták ki, hogy felmerült egy ötéves kislány megerőszakolása.

Becker Zita szerint kellett egy bűnbak, aki elviszi a balhét. Az újpesti önkormányzat belső vizsgálata megállapította, hogy hibázott, mert az erőszak gyanújáról késve értesítette a felettesét. Ezért azonnali hatállyal elbocsátották az állásából. Ő ezt jogszerűtlennek tartotta, mert szerinte a szakmai előírásoknak megfelelően járt el. Munkaügyi bírósághoz fordult, és személyiségi jogi pert indított azok ellen, akik szerinte a becsületébe gázoltak. A munkaügyi per már befejeződött, mert a felek megegyeztek: az önkormányzat szociális intézménye 1 millió 100 ezer forint sérelemdíjat fizet a volt vezetőnek.

Az önkormányzat szerdán azt írta az RTL Híradónak, hogy „a megállapodás nem menti fel az intézmény korábbi vezetőjét” a mulasztásai alól. Becker Zita jelenleg nem a gyermekvédelemben dolgozik. Az, hogy valóban megerőszakoltak-e a társai egy ötéves kislányt az otthonban, valószínűleg sosem derül ki. A rendőrség szerdán azt közölte az RTL Híradóval, hogy már nem nyomoznak, mert ha történt is bűncselekmény, az elkövetők gyerekek voltak.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük