Mihály megevett néhány juhot?

A Bükki Nemzeti Park egyik vadkamerája rögzítette, hogy egy barna medve jár-kel a Bükkalja erdeiben. Az állatot a szakemberek Mihálynak keresztelték el, akivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy elejtett néhány juhot.

A napokban felkerült egy bejegyzés a Facebookra, miszerint egy juhtenyésztő állatállományát szerdán megdézsmálták a Nógrád megyei Karancskeszihez tartozó Lászlóvölgy mellett. Egy tetem került elő, két törzskönyves példány megsebesült, több pedig eltűnt. A juhok sérülései és a vadhálóban keletkezett kár arra engednek következtetni, hogy a támadó egy nagyragadozó lehetett. A medvetámadás beleillik a képbe, azonban nem lehet minden kétséget kizáróan bebizonyítani, hogy az eset napján a Bükkalján lefilmezett Mihály volt a tettes, hacsak nem tette meg a mintegy 80-100 kilométeres távolságot.

A támadó az 55-60 kg-os juh 85-90 százalékát, azaz több mint 50 kg húst és csontot együltében elfogyasztotta

Mihály felelőssége a kekvilogo.hu egyik cikkében merült fel, azonban nem valószínű, hogy Az elmúlt napokban több helyről is érkezett bejelentés medveészlelésekől: legutóbb május elején Nógrád megyében, Lucfalva határában láttak medvét, előtte pedig Boldva település határában, a Sajó folyó mellett észleltek egy barna medvét. Előbbi település mintegy 25 kilométerre fekszik a lászlóvölgyi támadás helyszínétől

A Magyar Narancs értesülései szerint a helyszíni nyomok és az ott vett szőrminták alapján szakértők egyértelműen megállapították, hogy nem medve, hanem kutyatámadás végzett az elhullott állatokkal.