Skip to content

Garancsinak üzentek a fehérvári ultrák: „Győzött az önkény, a gőg, a haszonlesés, a gyökértelenség és a nemtörődömség”

Garancsinak üzentek a fehérvári ultrák: „Győzött az önkény, a gőg, a haszonlesés, a gyökértelenség és a nemtörődömség”

Egyelőre maradnak a fehérvári szurkolók a csapatuk mellett, de jelezték, hogy nagyon nem tetszik nekik, amit látnak.

A NER-futballforradalom felfalja saját gyermekeit: két fordulóval a bajnokság vége előtt kieső helyen áll a Mol Fehérvár. A székesfehérvári csapat 2011-ben, 2015-ben és 2018-ban is magyar bajnok lett, utóbbi után a névadó szponzor elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt arról beszélt, hogy kinőtték az NB I-et. Ehhez képest most két fordulóval a bajnokság vége előtt két pont a hátrányuk a Kispest mögött, és öttel vannak lemaradva a Mezőkövesdtől.

A fehérvári ultrák a Facebookon Garancsi Istvánnak, a klub tulajdonosának üzentek. ( Garancsi cége építette a DVTK stadiont is)Mint írták, „Garancsi vezető bunkerében már csak a propaganda-főnök Várkonyi Ádám suttog kedves hazugságokat az első ember fülébe, miközben lábával finoman az asztal alá tolja a gázolajos kannát” – aztán egy fokkal kevésbé költőien fogalmazva úgy folytatták: „Mondhatnánk e helyütt, hogy mi szóltunk, mi fog történni, ha legszebb tradícióitól, történelmétől és identitásától megfosztják szeretett klubunkat, de az ellenállásunk történetét ti pontosan ismeritek. Győzött az önkény, a gőg, a haszonlesés, a gyökértelenség és a nemtörődömség. A fejétől bűzlött a hal és szép lassan a szag beszivárgott a klubház folyosóira, az irodákba, az öltözőkbe és végül elérte a pályát is, megmérgezve mindent, ami útjába került.”

Arról is írtak, hogy amíg van esély a bentmaradásra, addig szurkolnak, de „a pályán és a klub körül zajló események már jó ideje nem bírnak semmiféle motivációval számunkra (…) A regnáló vezetés által összehányt zsoldossereg már rég méltatlanná vált színeink viselésére!”

A székesfehérvári klubot 1941-ben alapították, először 1968-ban lett NB I-es (abban az évben vette fel a Videoton nevet Székesfehérvári Vasas helyett). Miután elsőre kiesett, majd rögtön újra feljutott, 1970-től kezdve egyetlen szezont töltött a másodosztályban, az 1999/2000-eset, a visszajutásuk óta nyolcadiknál rosszabb helyen nem zártak egyetlen évben sem.

Garancsi akkor szállt be, amikor a klub a 2007/2008-as bajnokság téli szünetében az összeomlás közelében járt, közel egymilliárdos forintos tartozás miatt már úgy volt, hogy az NB I-ből is kizárják. Az új tulajdonos előbb rendezte a tartozást, majd a NER-időszakba belépve a Videoton a Ferencvárossal együtt elhúzott anyagiak tekintetében a magyar mezőnytől, és kétszer az Európa Liga csoportkörét is megjárta, 2018-ban pedig 14 milliárd forintból új stadiont is kapott. Aztán már ötödik éve nem tud bajnokságot nyerni, 2014 után 2022-ben először nem került fel a dobogóra, idén pedig ennél is sokkal nagyobb a baj. Most a Zalaegerszeg elleni hazai, és a már kiesett Vasasnál játszott idegenbeli meccsen múlik.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük