Miskolc. Miután a polgármester rokona is eltűnik…

Bánhidi Lilla Sorsod Borsod című Miskolcon játszódó krimijét mutatják be a Művészetek Háza Kortárs Galériájában május 19-én, pénteken 17 órától. A szerzőt Muntyán Detti, Bájer Máté és Zemlényi Attila kérdezi majd.

A Sorsod Borsod egy szólás, egy életérzés, és még valami. Egy titkos csoport, amelyben fiatal lányok eltűnéséről posztolnak miskolciak. Miután a polgármester rokona is eltűnik, az ügyre ráállítják a város híres-hírhedt nyomozóját. Egy budapesti riporternő is hall az eltűnésekről. Szenzációt keres, ezért kockára téve karrierjét, titokban nyomozni kezd a lányok után.

„Tizenkilenc év média karriert hagytam ott a regényírásért. Pályámat Miskolcon kezdtem, az Európa Rádió, PulzusInfo Tv, Sztár FM, Miskolc Televízió műsorvezetője, szerkesztője voltam. Később az MTV, ATV, RTL Klub híradóiban dolgoztam, de mindig is úgy éreztem, valami hiányzik az életemből. Valami, ami igazán én vagyok. A regényírásban megtaláltam önmagam. Egy krimibe szerintem, minden belefér. A csavaros, izgalmas nyomozás mellett lehet mélysége és lehet benne érzelem és humor is. Ezért választottam ezt a műfajt. A tetthely pedig nem lehetett más, csak a hazai pálya: Miskolc” – nyilatkozta a könyv szerzője.