Skip to content

A növények legalább örülhetnek

A növények legalább örülhetnek

Ha nem lett volna elég a folyamatos eső, megérkezik a viharos szél is

A növények legalább örülhetnek, mindenki másnak viszont nem a legszebb arcát mutatja a május.

Viharok, felhőszakadás és nagy szél miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

Zivatarokra az ország keleti felén, valamint Fejér, Komárom-Esztergom, Baranya és Tolna megyében lehet számítani. Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyében másodfokú, mindenhol máshol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Hevesre és Jász-Nagykun-Szolnokra ezen kívül a felhőszakadás miatt is másodfokú figyelmeztetést adtak ki, Csongrádra elsőfokút. A nagy széllökésekre pedig Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyét figyelmeztették.

Mint írták, reggel kelet felől sodródhatnak be intenzívebb záporok mellett zivataros gócok. Napközben főként a keleti térségben és a középső országrészben várhatók nagyobb számban zivatarok, amelyek akár villámárvizeket is okozhatnak.

Az egyre nagyobb területen megerősödő északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon 60-80 km/h közötti viharos lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az Északnyugat-Dunántúlon csupán 11-15, másutt általában 18 és 23 fok között alakul.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük