Skip to content

Martinkertváros után Diósgyőr is elesett

Martinkertváros után Diósgyőr is elesett
  • A MIVIZ egyik igazgatója Debrecenből jár be dolgozni a céges autóval?

    A MIVIZ egyik igazgatója Debrecenből jár be dolgozni a céges autóval?

    A MIVÍZ szakemberei ismét elismeréseket vehettek át a Víz világnapján

     

    A Magyar Víziközmű Szövetség több éves hagyománya szerint, idén is a Víz világnapján adták  át a Víz világnapi emlékérem, a Víziközmű ágazatért érdemérem és a Ritter Ferenc díjakat. Az idén 110 éves MIVÍZ Kft. két munkatársa is a kitüntetettek között van.

    Víz Világnapi Emlékérem kitüntetést vehetett át Kapiné Bodnár Ida laboratóriumvezető.

    A molekuláris biológiai és biotechnológiai ágazatú biológus végzettsége birtokában kezdte meg mikrobiológusként szakmai tevékenységét a MIVÍZ Kft-nél 2007-ben. Először a mikrobiológiai csoportot irányította, ma már egy személyben felel az ivóvizes és szennyvizes vizsgálatok teljes körű lebonyolításáért és felügyeletéért, ellátja a mikrobiológusi feladatokat, valamint irányítja a laboratórium minőségirányítási rendszerét is. Szakmai berkekben elismert laboratóriumi szakember, tagja a MAVÍZ Laboratóriumi Bizottságának is. A MIVÍZ is elismerte már munkásságát, 2021-ben kiérdemelte az Év Dolgozója megtisztelő címet.

    Víziközmű ágazatért érdemérem kitüntetést vehetett át Viszokai János, a MIVÍZ Kft. műszaki igazgatója.

    2013 óta oszlopos tagja a MIVÍZ csapatának. Évek óta aktív résztvevője a MaVíz Műszaki Bizottságának is. Irányításával működik a MIVÍZ teljes műszaki szervezete, az ebben az ágazatban bekövetkezett jelentős változásokat hozó évtizedben az ő személye jelentette a kollégák számára a vezetői stabilitást. Irányítása alatt több, jelentős szakmai változást hozó KEOP pályázat és saját beruházás valósult meg, például a miskolctapolcai ultraszűrő vízkezelő berendezés megépítése, vagy a szennyvíztisztító telep harmadik tisztítási fokozatának kiépítése, csatornahálózat bővítés, illetve a legutóbb befejezett, Szinva forrásra telepített veszélyhelyzeti ultraszűrő berendezés telepítése. Miskolcon a neve immár egyet jelent a helyi víziközmű szolgáltatással, és nem túlzás állítani, hogy a hazai víziközmű ágazatban is ismert és elismert személlyé vált az elmúlt években.

    Fotó: Archív

    Korábban írtuk

    A MIVIZ egyik igazgatója Debrecenből jár be dolgozni a céges autóval? Napi 10 milliós veszteség Miskolcnak a város ivóvízellátása

    A MIVIZ egyik igazgatója Debrecenből jár be dolgozni a céges autóval? Napi 10 milliós veszteség Miskolcnak a város ivóvízellátása

    Korábban írtuk

    Fotó: Archív

    Észak, Hírnök info@eszakhirnok.com

    2022. okt. 27., Cs 10:47

    címzett: Sajtó

    Tisztelt Sajtó!

    Olvasónk szerint a MIVIZ egyik igazgatója Debrecenből jár be dolgozni a céges autóval. Mit lehet erről tudni?
    Tisztelettel
    eszakhirnok.com

    Miskolc ivóvízellátásáról gondoskodó Mivíz Miskolci Vízmű Kft. 2020-ban és 2021-ben összesen 853 millió forint veszteséget halmozott fel. Tavaly nyáron azt kalkulálták, hogy a 2022-ben újabb mintegy 1,5 milliárd forinttal halmozódik a mínusz.

  •  

A MIVÍZ Kft. hétfőn második alkalommal is kénytelen volt arról tájékoztatni az érintett lakosokat, hogy összetett, ivóvízhálózatot érintő többszörös csőtörés történt. Ezúttal a következő utcákat érinti: Lilla utca, Budai Nagy Antal utca, Lányi Ernő utca, Fazola Henrik utca, Kacsó Pongrác utca, Gózon Lajos utca (DIGÉP delta).

A hiba elhárítását a MIVÍZ munkatársai nagy erőkkel megkezdték, a szolgáltatás helyreállítása sajnos több napot is igénybe vehet. Addig is kérjük, hogy figyeljék az utcákat járó lajtos kocsikat, melyekről ezen idő alatt ivóvizet tudnak vételezni. Ezzel kapcsolatban kérjük az érintett lakosság türelmét és megértését, mert a Diósgyőrt érintő hibával egy időben a Martinkertváros területét érintő, szintén nagymértékű üzemzavar is előállt, így a lajtos kocsik a város két nagy területét kell, hogy ellássák.

A munkák velejárója lehet a visszanyitást követő, esetlegesen előforduló, átmeneti vízzavarosodás, mely a kifolyók megnyitását követően megszűnik. A munkálatok zajjal is járhatnak, ezért is megértésüket és szíves türelmüket kéri a MIVÍZ Kft.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. balu kapitány
    2023.05.16. 11:17

    még mindig ezen rugózol hogy Debrecenből jár be és fizetik az utazási költségeit?
    Jogszabályok vannak erre, minden munkavállalónak fizetik.
    Keress már valami érdemibb kötözködni valót.

    1
    1
  2. névtelen
    2023.05.17. 00:45

    A munkába járás költségét nem fizetik minden munkavállalónak hapsikám, vagyis hazudsz!
    Csak a csókos elvtársaknak fizetik.
    Egyébként a vidékről járó dolgozónak számla és busz-vonat jegy alapján lehet a munkáltatónak a bérlet árának 80 %át megtéríteni!
    És nem ingyen autót, annak az összes járulékos költségével!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük