Miskolc. A külterületeken még mindig nagy a probléma a közbiztonság

Barta Gábor, Fidesz: Szükség van képzett, kulturált rendőrségre a lakosság érdekében. Miskolcon jó a helyzet. Szorgalmazom a még hatékonyabb rendőri jelenlétet a közterületen.

Varga Andrea alpolgármester: Komoly prevenciós munka zajlik az iskolákban. Ebben is hatékony munkát végeznek a rendőrök.

Dr. Kovács László, KDNP: A bűncselekmények tavalyi számának emelkedése azért elgondolkodtató. Vannak olyan területei a városnak, ahol nem jó a közbiztonság.

Deák-Bárdos Mihály, Fidesz: Az eredmények önmagukról beszélnek. A rendőrség jól végzi a munkáját. A külterületeken még mindig nagy a probléma a közbiztonsággal. A külterületekre fordítsanak kiemelt figyelmet.

Szarka Dénes, Velünk a Város: Miskolc egy élhető város és ebben nagy szerepe van a rendőrségnek.

Pakusza Zoltán, A Mi Hazánk: A polgárőrök kapnak támogatást és működnek is.

 

Dr. Simon Gábor, Velünk a Város frakcióvezető: Megbecsülés érdemli a rendőröket. Az állomány legnagyobb része komolyan és lelkiismeretesen végzi a munkáját. Pedig az anyagi megbecsülés, a felszereltség nem mindig megfelelő. Előre jelezhető volt, hogy a járványidőszak által romlani fog a közbiztonság.

Bartha György, Velünk a Város: A Kiss Ernő utcán tavaly vezettek be sebességkorlátozást. Gyakori azóta a sebességmérés. Milyen hatékonysággal működik ez?

Bakk Richárd miskolci rendőrkapitány: Hatékony a Kiss Ernő utcai sebességmérő, azóta nem volt személyi sérüléssel járó baleset azon az úton. Nagyon előre törtek az internethez köthető bűncselekmények. Erre nagyon oda kell figyelnünk a jövőben.

A közgyűlés 21 igen és 1 nem szavazattal, 0 tartózkodással elfogadta az előterjesztést.

boon.hu