Rövid klipben mutatta be Gyuricza László, hogyan zajlik a rendcsinálás a Pest megyei Kerepesen.

A polgármester önkormányzati rendészek, polgárőrök és rendőrök gyűrűjében beszél. Akciófilmekből ismerős hangaláfestés szól közben a képsorok alatt.

Gyuricza szerint elfogadhatatlan, hogy nőket félemlítenek meg hazafele menet a városban: „Ugyanazt szeretném, ami a múltkor volt, egy erős demonstratív mozgást a városon belül. (…) Nem az a cél, hogy túltoljuk, hanem a lakosság szubjektív biztonságérzetének az erős javítása.”

Négy autóval mennek a munkásszállóhoz, ahol a polgármester maga elé rendeli a három férfit, aki erőszakoskodott. Közli velük, hogy május 1-jéig szedik a sátorfájukat, mert nem hajlandó eltűrni, hogy itt nőket zaklatnak.

„Mit képzelnek maguk, hogy így viselkednek itt? Lányokkal. Lehet menni csecsenekkel keménykedni. Becsüljék meg, hogy befogadtuk ide magukat. Nem szégyellik magukat?”

Gyuricza a vasútállomáson a kamerának elmondja, két bejelentés érkezett a Wéber Ede utcai munkásszállóról, arról, hogy kárpátaljai vendégmunkások szombaton és szerda este egy 16 éves lányt és egy 22 éves nőt vegzáltak. Azt mondja, zéró toleranciával kezeli az ilyen eseteket.

Az nem derül ki, egészen pontosan mi és hol történt, de a polgármester ezután a HÉV-en mutatja be, hogy hol volna szükséges kamerákat elhelyezni, ami erősen arra utal, hogy ez lehetett a zaklatás helyszíne.

A polgármester sürgeti a MÁV-ot, hogy a figyelő berendezéseket mielőbb telepítse a szerelvényekre.

Gyuricza tavaly nyáron azzal került be a hírekbe, hogy két napot adott annak a férfinek, aki a szilasligeti HÉV-megállóban, a jegypénztár mögött önkielégítést végzett, hogy feladja magát, különben nyilvánosságra hozza a róla készült felvételt.