Miskolc No-Go zónák. Fényes nappal

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. A fiatal belekötött egy, a villamosra várakozó nőbe és annak rokonába, majd szóváltást követően a férfit ököllel többször megütötte. A támadó a földre került férfit tovább bántalmazta, míg a sértett védelmére kelő nőt megpofozta és megrúgta.

Az ügyészség szerint a férfi 2022-ben egy május eleji nap délutánján Miskolc belvárosában egy villamosmegállóban belekötött egy ott várakozó nőbe és annak nagybátyjába. Az elkövető rövid szóváltás után a férfit ököllel fejen ütötte, majd amikor a sínekre esett, még két ütést mért a fejére. A nő a rokona védelmében el akarta tolni a férfit, ám az a felsőtestén többször megütötte őt. A nagybácsi próbált felállni a sínekről, de csak a járdasziget peremére tudott leülni. Amikor a tettes ezt észrevette, visszament hozzá, majd ököllel olyan erővel ütötte meg a fején, hogy ismét a földre zuhant. Ennek ellenére a fiatal a földön tovább bántalmazta őt.

A nő ekkor ismét megpróbálta megvédeni a nagybátyját, mire a vádlott pofon ütötte és combon rúgta. Amíg az történt, a nagybácsi ismét fel akart állni, de a férfi azonnal hozzálépett, majd újabb ökölcsapással a földre küldte. A támadó ezt követően távozott a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férfi 8 napon túli sérüléseket szenvedett. A nő zúzódásos sérülései 8 napon belüli gyógytartamúak, de könnyű testi sértés miatt kérte a támadó felelősségre vonását. Az ügyészség a más ügyben jogerős büntetését töltő, büntetett előéletű, különös visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.