Skip to content

Sebestyén Balázs mellett még Bagdy Emőke, Bogár László, dr. Máté Gábor és Bardócz Zsuzsanna is jó eséllyel indul a 2022-es Laposföld-díjért

Sebestyén Balázs mellett még Bagdy Emőke, Bogár László, dr. Máté Gábor és Bardócz Zsuzsanna is jó eséllyel indul a 2022-es Laposföld-díjért

Sebestyén Balázs mellett még Bagdy Emőke, Bogár László, dr. Máté Gábor és Bardócz Zsuzsanna is jó eséllyel indul a 2022-es Laposföld-díjért.

A Szkeptikus Társaság 2021-ben hirdette meg először a Laposföld-díjat, amelyet egy kétfordulós kiválasztási rendszerben, a közönség és az egyesület tagságának szavazatai alapján abban az évben az „Orvosok a tisztánlátásért” csoport prominens személyiségei, Gődény György, Tamasi József, Pócs Alfréd és Lenkei Gábor kaptak.

2022-ben aztán ismételten kiosztották a díjat, ugyanezen eljárás alapján Varga „Gyógygomba” Gábornak adományozva a nem túl hízelgő, a tudomány presztízsének és társadalmi elfogadottságának lerombolásában elévülhetetlen érdemeket szerzett személyeknek vagy szervezeteknek szóló „elismerést”.

A társaság keddi közleménye szerint lezárult az idei kiválasztási folyamat első fordulója, amelyben közönségüket kérték meg arra, nevezzenek meg személyeket vagy szervezeteket, akikről úgy gondolják, az elmúlt 1 évben végzett tevékenységükkel kiérdemelték a Szkeptikus Társaság „citromdíját”. A jelölésekhez természetesen indoklást is kértek, majd a listára általunk felvett jelöltekre lehetett szavazni.

A Szkeptikus Társaság vitacsoportban indított, de a Facebook-oldalukon is megosztott nyílt szavazás 2 hétig volt elérhető, amely alatt összesen közel 1700 szavazatot adtak le a 11 jelölt valamelyikére (egy személy több jelöltre is szavazhatott). A szavazatok számának összesítése alapján az alábbi személyek kerültek be a 2023-es Laposföld-díjért zajló verseny döntőjébe:

  • Bagdy Emőke – A szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont magabiztos és kitartó képviseletéért és ideológiai elköteleződésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaiért, amelyeket gyakran fűszerez szabad megfogalmazású kvantumhalandzsával.
  • Bogár László közgazdász – A jóslás kategóriájába tartozó laikus elemzéseiért, amelyeket széles nyilvánosság előtt olyan köntösben fogalmaz meg, amely azt a látszatot kelti, mintha az előrejelzései megalapozottak lennének.

  • dr. Máté Gábor – A lelki traumák és a daganatos megbetegedések közötti összefüggések tudományosnak feltüntetett túldimenzionálásával tévhitek terjesztéséért, valamint az orvosi etika szabályainak a rendszeres és súlyos megsértéséért.
  • Bardócz Zsuzsanna – Félrevezető, áltudományos nézeteket terjesztő tevékenységért, melyet több, mint két évtizede, tudománytalan anti-GMO kampányokban való részvétellel kezdett, de az elmúlt évre kártékony munkásságát kiterjesztette a téveszmék agykárosító mikrohullámoktól világ-összeesküvéses konteókig terjedő széles spektrumára.
  • Sebestyén Balázs – A tényekre alapuló tájékoztatás és szórakoztatás helyett a szóbeszédekre és laikus saját fejtegetésekre épülő, de nagyon határozottan, nagy nyilvánosság előtt előadott álhírek és összeesküvés-elméletek terjesztéséért.
  • hvg.hu


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2023.04.18. 20:00

    Mondjad!

    „Ha összegyűjtünk 100 fekete hangyát és 100 tűzhangyát és üvegbe rakjuk őket, semmi sem fog történni. De ha megfogja valaki az üveget, erőteljesen rázza és az asztalon hagyja, a hangyák elkezdik ölni egymást. A tűzhangya úgy véli, hogy a fekete az ellenség, míg a fekete úgy véli, hogy a tűzhangya az, amikor az igazi ellenség az, aki megrázta az üveget. Ugyanez igaz a társadalomra is. Férfiak:Nők. Fekete:Fehér. Hit:Tudomány. Fiatal:Öreg. Stb … Mielőtt nekiesnénk egymásnak, fel kell tennünk magunknak a kérdést: Ki rázta meg az üveget? ”

    – Sir David Attenborough? Vagy ki írta, mondta?

    1
    1
  2. Névtelen
    2023.04.18. 20:02

    ki nem sz@rja le a heti viktor gucsmoló , a hvg régi hergeléseit

    2
    3
    • Névtelen
      2023.04.20. 05:33

      Például te,hiszen itt nyivákolsz miattuk…:):&)

  3. Névtelen
    2023.04.18. 22:10

    Bagdy Emőke elméletei messze felülmúlnak minden más pszichológust, úgy gyerekek, mint szerelem tekintetében, csak az emberiség elleneseketxy

    • Névtelen
      2023.04.19. 06:22

      … képviseli, ellenében a francia Vénusz szobros és iker tornyos liberálisoknak.

    • Névtelen
      2023.04.20. 05:34

      „Bagdy Emőke elméletei messze felülmúlnak minden más pszichológus”
      Hülyeségben.

  4. Névtelen
    2023.04.18. 22:48

    Emlőke grószmutti már totyoghat nyögdíjba a bogaras idiótával együtt. Két hülye egy pár

    3
    3
  5. Névtelen
    2023.04.19. 19:45

    Balázska nagy bűne a vasvillás beszólás volt. Ilyen az, amikor az embert a sajátjai intézik el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük