Skip to content

Három olyan ember van, akinek elfogásáért akár tízmillió forintot is fizetne a rendőrség

Három olyan ember van, akinek elfogásáért akár tízmillió forintot is fizetne a rendőrség

A Lehel utcai bankfiók felrobbantója, a Teve utcai rendőrpalota elleni gépkarabélyos támadás elkövetője és a szentesi K. Judit gyilkosa ér fejenként tízmillió forintot a rendőrségnek.

Jelenleg tízmillió forintnál nincs magasabb nyomravezetői díjkitűzés Magyarországon. Tízmilliósból azonban három is érvényben van – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A rendőrök ennyit fizethetnek annak, aki információkkal rendelkezik:

  • a 2007. február 13. hajnalán, a Teve utcai rendőrpalota ellen elkövetett gépkarabélyos támadás résztvevőiről,
  • a Lehel utcai pénzintézetet 2014. január 13-án berobbantó, máig ismeretlen tettes hollétéről,
  • a hatóságok gyanúja szerint 2006 nyarán megölt szentesi K. Judit gyilkosáról.

Érdemes tudni, hogy a nyomravezetői díjakat bruttó összegben adják meg és csak akkor fizetik ki, amennyiben az átadott információt az eljárás során ismertetik és annak segítségével az elkövető azonosíthatóvá, illetve a bűnössége bizonyíthatóvá válik.

Mindehhez nem árt hozzátenni, hogy ha volna olyan ember az országban, aki mindhárom esetben tudna olyan felvilágosítással szolgálni, amelyekkel kimeríti a fenti kritériumokat, még akkor sem kapna elegendő pénzt a rendőröktől ahhoz, hogy lakást vegyen Budapesten. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a nyomravezetői díjak a szakemberek szerint olykor bizonytalanabbak a kutya vacsorájánál, hiszen végső soron nem az információ minőségén, hanem a rendőrség döntésén múlik, hogy kifizetik-e rá a kitűzött összeget.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük