Fából vaskarika. Lánykolesz. Nem tudták eladni, most ugyanazzal próbálkoznak

Több verzióról is szavazhattak a városatyák, végül az a döntés született, hogy az épület megmarad, a leendő befektető átépítheti. A részletekről Kéri Zoltánt, a Miskolc Holding Zrt. Ingatlan Igazgatóságának vezetőjét kérdezte meg a Minap.hu szerkesztője.

– Valóban, a belvárosi ingatlan már tíz éve nem működik kollégiumként, a tulajdonos önkormányzat most azzal a feltétellel kínálja eladásra, hogy a vevőnek a szerződéskötést követően négy éven belül fel kell újítania, vagy át kell építenie az épületet – húzta alá, emlékeztetve: a Központi Leánykollégiumot még 1966-ban adták át, az épület az akkori legmodernebb vasbeton-technológiával készült, és a szakértők szerint ma is kiváló statikai állapotban van. Lebontásról tehát nincs szó.

Hogy milyen funkciót kaphat majd a felújított épület, annak eldöntése a vevő feladata lesz, ugyanakkor – mutatott rá Kéri Zoltán – “nyilván meg kell felelnie az építési szabályzatban foglaltaknak”.

– Mindenesetre a szakmai álláspontom szerint én a vegyes funkciót tartanám reálisnak – tette hozzá. – Azaz részben iroda, részben apartmanlakások, vendéglátó és akár kereskedelmi funkció is elképzelhető.