Az ónodi Moszkál Ádám sáros  264 millió forint adóval

Az állami adóhatóság ismét közzétette a negyedévente megjelenő adóslistáját, amelyre az úgynevezett nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók kerülnek – írta meg a Telex.hu. Ez cégek esetln legalább 100 millió forintnyi, magánszemélyeknél pedig 10 millió forintnyi köztartozást jelent, és az is szempont, hogy ez az adósságuk az előző negyedévben vált jogerőssé.

A mostani lajstromba 56-an kerültek, 23 magánszemély és 33 vállalkozás. Az éllovas a fővárosi VII. kerületében bejegyzett Fruit Sales Company Kft., amely picivel több, mint 3 milliárd forinttal adósa az államnak, ebből 1,4 milliárd forint volt az adóhiány, míg 1,6 milliárd az úgynevezett megállapított jogkövetkezmény (bírság, pótlék stb.).

A legnagyobb adótartozó magánszemély az összesített listán a 4. helyre tudott feljutni, a dányi lakcímű Gyurik Mercédesz Edina 751 millió forintnyi adótartozást halmozott fel. Rajta kívül hat magánszemély van, akinek 100 milliót meghaladó adótartozás gyűlt össze, köztük találhatjuk az ónodi Moszkál Ádámot, akinél ez az érték összesen 264 millió forint.