A Coca-Cola kivonult, de magyar Coca-Colát továbbra is kapni Oroszországban

A Coca-Cola HBC Magyarország azt mondta, „a márkatulajdonos The Coca-Cola Company nem járul hozzá a Coca-Cola márkák forgalmazáshoz Oroszországban, és ezt a Coca-Cola HBC Csoport teljes mértékben tiszteletben tartja és támogatja”. A magyar kóla ennek ellenére valahogyan utat talál Oroszországba.

Külföldön (tehát nem Oroszországban) palackozott kólát nem csak boltokban kapni. Az Avito nevű orosz apróhirdetési oldalon nagy tételben árulnak Belaruszban, Kazahsztánban, Lengyelországban, Törökországban, Azerbajdzsánban, Grúziában vagy Iránban palackozott Coca-Colát, vannak olyan hirdetések, ahol még válogatni is lehet, melyik országból származó kólát szeretne az ember. Az egyik hirdető például azt írja: „Az íze mindegyiknek más, az interneten olvashat véleményeket (szinte mindenki Lengyelországot, Afganisztánt, Fehéroroszországot veszi)”.

Attól függően, hogy honnan importálják eltér az ára a Coca-Cola termékeknek. A fent idézett hirdetőnél például 55 rubel a lengyel, a török és a belarusz kóla, az iráni már 57, az afgán pedig 60. Az üveges grúz kóla a legdrágább: 70 rubel. Persze ha az ember nagy tételben vásárol, lehet alkudni. Egy rubel az utóbbi hónapokban 5 és 4 forint között mozgott, jelenleg nagyjából 4,3 forint vagyis egy doboz 0,33-as lengyel kóla neten rendelve körülbelül 237 forintba kerül.http://hvg.hu