Floodolók, derailingelők.  A hirnok.com olvasók is hegyezzék a fülüket.  A hvg.hu moderálási szabályzata.

A hvg.hu és hvg360 közösségi felületeinek minden résztvevőjétől elvárjuk az alábbiak betartását:

1. Üdvözöljük a vitát és az eltérő vélemények kifejtését, de a személyes támadásokat (szerzők vagy más felhasználók, és a cikkben szereplő személyek ellen), a tartós trollkodást, rágalmazást és a gyalázkodást nem toleráljuk.

2. Megfontoljuk minden olyan tartalom eltávolítását, amelyet gyűlöletkeltőnek vagy fenyegetőnek találunk. Kérjük, tartsák tiszteletben mások nézeteit és meggyőződését, és hozzászólásakor vegye figyelembe azok másokra gyakorolt hatását.

3. Fenntartjuk a jogot, hogy megszakítsuk azokat a beszélgetéseket, amelyek sértegetésbe torkollnak, illetve teljesen eltérnek az adott cikk tartalmától, témájától.

4. Nem toleráljuk a rasszizmust, a szexizmust, a homofóbiát, a gyűlöletbeszéd semmilyen formáját, illetve az ilyennek értelmezhető hozzászólásokat.

5. Eltávolítunk minden olyan tartalmat, amely egyértelműen jogsértő. Indokolt bejelentés esetén eltávolítjuk a jogi szempontból megkérdőjelezhető, beleértve a rágalmazó, becsületsértő bejegyzéseket, vagy a szerzői és egyéb jogokat sértő tartalmakat.

6. A kommentekben tehát tilos:

  • gyűlöletkeltő, hátrányosan megkülönböztető megjegyzéseket tenni bárki, bármely megkülönböztethető személyiségjegyére, különösen nemére, szexuális irányultságára, vallási vagy politikai meggyőződésére, etnikai, vagy nemzetiségi hovatartozására;
  • bárkinek a személyes adataira, különösen az egészségügyi adataira vonatkozó információt az érintett hozzájárulása nélkül megosztani (doxolni);
  • bárki jó hírnevét és becsületét megsérteni;
  • személyeskedni, másokat bármilyen módon zaklatni;
  • termékeket, szolgáltatásokat reklámozni;
  • erőszakos vagy pornográf tartalmakat megosztani;
  • törvénysértésre, erőszakra buzdítani;
  • szerzői jogvédelem alatt álló tartalmakat, különösen képeket, videókat, grafikákat, irodalmi műveket feltölteni;
  • a hvg.hu és a hvg360, illetve moderátorai nevével, logójával, avatárjával visszaélni, azok felhasználásával másokat megtéveszteni;
  • a hvg.hu és a hvg360 munkatársait, moderátorait fenyegetni, zaklatni.

Kérjük, hogy mellőzzék:

  • a kamuprofilok létrehozását, valamint azok használatával visszaélve mások kommentjei láthatóságának bármilyen befolyásolását;
  • a kommentfalak ismétlődő tartalmakkal való elárasztását (floodolás);
  • a beszélgetések szándékos és folytatólagos kisiklatását, eltérítését  a cikk témájáról (derailing).

7. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a fenti szabályok megsértőit figyelmeztessük a fentiekre, és ismétlődés esetén pedig átmenetileg, vagy véglegesen felületeinken kizárjuk a hozzászólás lehetőségéből.

8. Fenntartjuk annak jogát is, hogy az újonnan regisztrált felhasználókat meghatározott idő után engedjük csak kommentelni, a korábban kitiltott felhasználókat pedig újonnan regisztrált profillal se engedjük hozzászólni a felületeinken.

9. A platform a miénk, de a beszélgetés mindenkié, ezért elvárjuk a résztvevőktől, hogy segítsenek nekünk a fenti szabályok betartásában és betartatásában. Kérjük, juttassák el hozzánk észrevételeiket, kérdéseiket, jelezzék, ha a fenti elvek megsértésével találkoznak.